in

A liberális támadás nem áll meg. Orbán Viktor: A kötelező kvóta hívei márciusban újra támadnak

Akik a kötelező kvótát szorgalmazzák, azok márciusban, a következő uniós csúcson is próbálkozni fognak, ezért újabb támadás előtt áll Magyarország – mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában pénteken.

Orbán Viktor: A kötelező kvóta hívei márciusban újra támadnak

Akik a kötelező kvótát szorgalmazzák, azok márciusban, a következő uniós csúcson is próbálkozni fognak, ezért újabb támadás előtt áll Magyarország – mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában pénteken.

A miniszterelnök a rádióműsorban hangsúlyozta, hogy az eredeti terv szerint a decemberi miniszteri csúcson meghozták volna az alapvető döntéseket a bevándorlás kapcsán, ez tartalmazta volna azt is, hogy az Európai Unió területére érkezett, illetve beszállított migránsokat szétosztják akkor is, ha a tagállamok ezt nem akarják.

Ez nem egy állandó mechanizmus lenne, de ha magas a bevándorlók száma, akkor életbe lépne ez a rendszer. Ezt kellett megakadályozni – jelentette ki Orbán Viktor. 

Hozzátette, hogy a harc itt nem ért véget, újabb támadás előtt állunk, hiszen akik kötelező kvótát akarnak a márciusi csúcson újra próbálkozni fognak. A miniszterelnök arról is beszélt, hogy a tapasztalatok szerint azok, akik a multikultúrát képviselik, folyamatosan gyengülnek a nemzeti választásokon.

Franciaországban elsöpörték a politikai elitet, hogy mit választottak pontosan helyette, még senki nem tudja. Ausztriában nyilvánvaló a helyzet: a világ tudomásul vette, hogy ez az új élet rendje.Németországban pedig a bevándorlás kérdése megváltoztatta a politikai viszonyokat – mondta a kormányfő. 

Orbán Viktor kiemelte, hogy Magyarország a déli határainál egész Európát védi: ebben az V4-ek és az osztrákok segítettek – más nem. Az anyagi teherből sem vállalt részt senki sem, miközben több ezer új rendőrt és határőrt kellett szolgálatba állítani és fizikai határvédelmet kellett kialakítani.

Ezt mind a magyar állampolgárok adójából és költségvetésből tettük. Magunkra hagytak bennünket tehát. Ők azért ülnek nyugalomban a kontinens belsejében, mert mi védjük őket – húzta alá Orbán Viktor, megjegyezve, hogy ez nem csak a magyar, hanem a V4-ek álláspontja is a kérdésben. 

hirado.hu, Vezető kép: MTI
(pestisracok.hu)

HÉ, LIBSI MÉDIA: el a kezekkel Hosszú Katinkáéktól! – A 24.hu és az Index páros lábbal szállt bele Hosszú Katinkáékba!

A Jobbik tovább tekeri a szopórollert – A Jobbik egyetlen dokumentumot sem tudott benyújtani, ami igazolná plakátkampánya jogszerűségét