in ,

HÉ, LIBSI MÉDIA: el a kezekkel Hosszú Katinkáéktól! – A 24.hu és az Index páros lábbal szállt bele Hosszú Katinkáékba!

Ezt most kéne befejezni!

Nem száll le a liberális média a világ legjobb úszónőjéről, ezúttal Tusup fizetésével keltenek irigységet


Shane Tusup fizetését sokallja a 24.hu és az Index, Hosszú Katinka edzője – mint az olimpiai bajnokokat irányító szakemberek – egymilliós támogatást kap havonta. A kérdés, hogy miért bántóan magas ez, ha a Videoton nemzetközileg semmire sem jutó csapatának edzője amúgy a hírek szerint a húszszorosát (!) keresi.

Havi egymillió forintot keres Shane Tusup – írja a 24.hu sportrovatának szerkesztője, Pető Péter. A megszűnt Népszabadság korábbi újságírója a sajtószabadságot már elsiratta, most az irigységre építve ír Hosszú Katinka edző-férjének fizetéséről. „Az olimpiai bajnokok trénerei nettó 600 ezer és nettó 1 millió forint közötti jövedelemre jogosultak, Tusup ennek a maximumát kapja. Erről tehát Szabó Tünde államtitkár döntött, és az egész programnak alapvetően az Emberi Erőforrások Minisztériuma a gazdája, a tárca a munkáltatói feladatokat adta át a MET-nek” – fogalmaz.

Óriási leleplezés. A háromszoros olimpiai bajnok, a napokban éppen hat rövidpályás Európa-bajnoki aranyat hazahozó Hosszú Katinka edzője megkapja a maximum támogatást.

Miért ne kapná meg? Azért, mert sokak szerint sokszor bunkó? Vagy mert amerikai? Vagy miért ne?

Pető hozzáteszi: „Hosszúék és az állam is sokat tett azért, hogy átláthatatlanok legyenek az üzleteik, miközben az úszó a múlt évben azért lépett a nyilvánosság elé, és állt a Gyárfás Tamás akkori úszóelnök elleni szabadságharc élére, hogy „erkölcsi rendszerváltást” hajtson végre, és átláthatóvá, versenyalapúvá, tisztává váljon az úszóközeg.”

Ez a lényeg ismét: szegény Gyárfás Tamás. Pető azt nem teszi hozzá, hogy ha bármit kikértek eddig, gyakorlatilag mindig megkapták az információkat. Hogyan volt ez Gyárfás idejében?

Valójában semmit sem tudunk arról, hogy milyen pénzek mozogtak a médiacézár által vezetett szövetségben. Sőt, még ma sem tudjuk. Bár Bienerth Gusztáv kért egy átvilágítást, nem sokkal később megbuktatták.

Hogy lássuk, mennyire “vadítóan nagy” összeg ez az egymillió forint, elég elmenni a futball világához. A nemzetközi szinten semmire sem jutó Videoton külföldön jórészt ismeretlen edzője, Marco Nikolics a szerb sajtó szerint évi 800 ezer eurót, azaz hozzávetőleg 250 millió forintot keres Magyarországon. Ha az összeg túlzó is, a nagyságrend árulkodó.

Tusup a 24.hu komoly oknyomozása szerint még a huszadát (!) sem keresi ennek.

Az ország legismertebb sportolójának, a világ egyik legjobb úszójának edzőjéről beszélünk. Akit stílusa miatt lehet nem kedvelni, de eredményeit senki sem vitathatja.
(pestisracok.hu)

 

Apáti Bence: Nagy Bandó András állítólag pedofil, és drogfüggő

A liberális támadás nem áll meg. Orbán Viktor: A kötelező kvóta hívei márciusban újra támadnak