in ,

A kormány már be is nyújtotta a népszavazási kérdéseket az NVB-hez

A Nemzeti Választási Bizottságnak a szerdai benyújtástól számítva 60 napja van arra, hogy döntsön a kérdés hitelesítéséről.

 

A kormány benyújtotta a gyermekvédelmi népszavazás kérdéseit a Nemzeti Választási Bizottsághoz (NVB).

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán jelentette be a közösségi oldalán, hogy a kormány gyermekvédelmi népszavazást kezdeményez öt kérdésben. A Nemzeti Választási Iroda internetes oldalán, a www.valasztas.hu-n az NVB-hez 2021-ben benyújtott országos népszavazási kezdeményezések között szerda délután már meg is jelentek a kormány által benyújtott kérdések.

Ezek így szólnak:

Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?
Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló sz*xuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?
Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára is elérhetőek legyenek nemátalakító kezelések?
Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?
Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül sz*xuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?
Az NVB-nek a szerdai benyújtástól számítva 60 napja van arra, hogy döntsön a kérdés hitelesítéséről. Az NVB akkor hitelesíti a kérdést, ha az Országgyűlés hatáskörébe tartozó kérdésről van szó, és ha nem ütközik tiltott tárgykörbe – például a költségvetés vagy nemzetközi szerződések ilyen tárgykört jelentenének –, továbbá, ha egyértelmű a kérdés megfogalmazása. Az NVB határozata ellen 15 napon belül lehet jogorvoslatot benyújtani a Kúriához, amelynek 90 napja van arra, hogy jogerősen eldöntse, a népszavazásra feltenni kívánt kérdés hitelesíthető-e.

(MTI)

 

(mandiner.hu)

 

Add tovább!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Cseh Katalin ügye az év lebukása Deutsch szerint

Kocsis: Gyurcsány egy burkolt, de jól érthető „anyázással” válaszolt a miniszterelnöknek