in ,

Il Foglio: a Vatikánban nagyra értékelik Orbán Viktort

Az olasz napilap hosszú kommentárt fűzött ahhoz, hogy Ferenc pápa idén tavasszal ismét Magyarországra látogat.

Az Il Foglio szerint Orbán Viktor nem panaszkodhat, ugyanis kevesen büszkélkedhetnek azzal, hogy kétszer is fogadták országukban a pápát. A cikk szerzője, Matteo Matzuzzi kifejtette, a Szentszék álláspontja több témában is nagyon közel áll a budapestihez.

„A pápa szerint a magyarok »ökológiai tudatossága« elképesztő

–, sőt közös az aggodalom Orbánnal az oroszellenes fegyverek folyamatos szállításával kapcsolatban, ezért egyetértés van abban, hogy nem helyénvaló a háború eszkalációjánakösztönzése a NATO-bővítés miatti szövetséggel” – jelezte.

A szerző kifejtette, a pápa ellenzi a Moszkvával szemben bevezetett szankciórendszert is, amely véleménye szerint ahelyett, hogy Vlagyimir Putyin, orosz elnök köreit büntetné, végül a konfliktus által már sújtott családokat érinti.

A meghirdetett budapesti utazást többen is a pápa kísérletének tekintették, hogy elősegítse a Kijev és Moszkva közötti közvetítést, legalábbis egyfajta fegyverszünetet érjen el”

– írta az újságíró, aki szerint ebben az értelemben Orbán lenne az ideális partner, egyrészt azért, mert ő az a politikus, aki a leginkább egyetért Putyinnal, másrészt azért, mert ő az, aki leginkább visszafogja a konfliktus további súlyosbodását.

Matzuzzi szerint ezt az álláspontot nagyra értékelik a Vatikánban, olyannyira, hogy a magyar kormány által a balkáni útvonalon más migránsoknak fenntartott bánásmódot is beárnyékolta. „Nem véletlen, hogy Michael Czerny bíboros, az elmúlt hónapokban már abban reménykedett, hogy a Budapest által az ukrán menekültekkel szemben tanúsított fogadtatás más éhínség és háború elől menekülő népekre is kiterjed majd”.

Orbántól a Vatikánban nagyra értékelik az ítélkezés függetlenségét”

– szögezte le, majd úgy folytatta: az, hogy a magyar miniszterelnöknek sikerül Volodimir Zelenszkij, ukrán elnököt és Putyint az asztalhoz ültetnie, merész vállalkozásnak tűnik, de Ferenc pápa a jó szándék és az akaraterő jutalmazásában érdekelt.

„A háromnapos látogatás igazi bizalmi ügy, azért is, mert Ferenc – és ezt nemrégiben is hangsúlyozta – szívesebben keresi fel azokat az országokat, amelyekről, keveset beszélnek, olyan célpontokat, amelyek ritkán kerülnek a média reflektorfényébe. Nem Berlinbe vagy Párizsba látogat, hanem Budapestre” – zárta.

 

(Mandi)

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

 


 

 

 

 

 

Szijjártó: a kárpátaljai magyarok jogait évek óta folyamatosan sérti meg és veszi el az ukrán állam

A képen látható idegenek nyomást akarnak gyakorolni Magyarországra! Ez veszélyes!