in ,

A Jobbiknak még mindig nincs hivatalos programja – NEM IS LESZ

Azt állítja a Jobbik, hogy ők az egyetlen kormányváltó erő, és hogy megnyerik a jövő évi országgyűlési választásokat.

Azt állítja a Jobbik, hogy ők az egyetlen kormányváltó erő, és hogy megnyerik a jövő évi országgyűlési választásokat. Mindezt viszont, mintegy hat hónappal a választások előtt, kidolgozatlan választási programmal képzelik el. A párt honlapján ugyanis még mindig a 2014-es program olvasható, amely amellett, hogy kissé elavult, rámutat arra, mennyit is változott azóta a Jobbik értékrendje.

Erről leginkább a külpolitikai program árulkodik, amelyben többek közt az Európai Unió gyarmatosító politikájáról, az Egyesült Államok igazságtalan háborúiról vagy a cionista Izrael világ- és országhódító törekvéseiről írnak. Míg az EU-val szemben oly kritikus párt négy éve még eltökélt volt az uniós tagságunkról és az unióhoz fűződő viszonyunkról szóló népszavazásban, idén áprilisban Vona Gábor pártelnök már azt mondta: egy 2018-as győzelem után nem léptetnék ki Magyarországot. A Jobbik négy éve még azt ígérte, kormányra kerülés esetén szakítanak az egyoldalú euroatlantizmussal, és szorosabbra fűzik Magyarország kapcsolatait Észak-Afrika és a Közel-Kelet arab államaival, Iránnal és Afrika gazdaságilag feltörekvő országaival is.

Fotó: MTI/Földi Imre

A Jobbik programja számos olyan elemet is tartalmaz, amely kormányra kerülésük híján is megvalósult. Ilyen a bölcsődei és óvodai férőhelyek számának bővítése, az anyák részmunkaidős foglalkoztatásának elősegítése, a mesterséges megtermékenyítés állami támogatásának növelése, a rezsicsökkentés jelenlegi szintjének megtartása, de az első középfokú nyelvvizsga megszerzését is államilag támogatnánk.

Az is figyelemre méltó, hogy az előző választás előtt a Magyar–cigány együttélés címszó alatt a Jobbik még nyíltan cigánybűnözésről beszél, amit vissza kell szorítani, illetve fel kell számolni. Ma már ennek a kifejezésnek a használatát kerüli a párt.

Hogy a 23 területet magába foglaló programot miként vitte volna véghez a Jobbik, azért is kérdéses, mert a szakterületek több mint felénél nem sikerült szakpolitikust megnevezniük.

 

(magyaridok.hu)

A maffia baloldal és az ő metrójuk – Tovább nyomoznak a 4-es metró ügyében

Csodagyerek – Sitkei levente jegyzete