in , ,

A Fidesz visszautasítja a holland Kereszténydemokrata Tömörülés (CDA) hazugságait és felfüggeszt vele minden kapcsolatot

Hollandia a saját bajával foglalkozzon

A Fidesz szerint hazudnak a holland kereszténydemokraták

A Fidesz visszautasítja a holland Kereszténydemokrata Tömörülés (CDA) hazugságait és felfüggeszt vele minden kapcsolatot, valamint megvonja támogatását a párt jelöltjeitől, amíg nem kérnek bocsánatot – közölte a magyar kormánypárt hétfőn az MTI-vel.

Novák Katalin, a Fidesz alelnöke a holland kereszténydemokrata párt hétvégi határozatára hétfőn levélben reagált, amelyben az áll, a holland párt hazugságokat állít Magyarországról, a Fideszről és az alkotmánymódosításról.

Az MTI-hez is eljuttatott dokumentumban az alelnök azt írta, a CDA hazudik, amikor azt állítja, hogy a most zajló alaptörvény-módosítás veszélyes a jogállamiságra és a demokráciára, veszélyezteti a bírói függetlenséget, a sajtószabadságot és a civil szervezetek függetlenségét, valamint korlátozza az alapvető szabadságjogokat. A politikus hozzátette, hazudnak abban is, hogy a Fidesz szembefordult az európai együttműködéssel, és kampányában szándékosan hamis tényeket közölt, valamint hogy a Fidesz kormányfőjelöltje bosszút ígért az ellenzéknek.

Különösen fájdalmas, hogy testvérpártunk, kereszténydemokrata szövetségesünk határozatában egy sor valótlanság szerepel, ezért alappal feltételezzük, hogy szándékos hazugságokról van szó – jelentette ki Novák Katalin. Ha az Európai Néppárt egységét fenn akarjuk tartani, úgy megengedhetetlen egy tagpárt részéről egy másik tagpárt irányában minden előzetes konzultáció nélkül megfogalmazott hazug vádaskodás – írta a Fidesz alelnöke.

A CDA hétvégi kongresszusán elfogadott indítványban – amelyet hétfőn ismertetett a Politico – az áll, hogy fel kell függeszteni a Fidesz tagságát az Európai Néppártban (EPP), amennyiben Orbán Viktor miniszterelnök nem tér vissza korábbi politikájához. A Fideszhez hasonlóan az EPP-hez tartozó CDA olyan határvonalak meghúzására szólította fel a néppártot, amelyeket ha valamely tagpárt átlép, akkor kezdeményezni lehessen az ideiglenes kizárását – írta a brüsszeli hírportál.

A holland kereszténydemokraták leszögezték: a Fidesz korábban értékes tagja volt a pártcsaládnak, ehhez kellene visszatérnie. A Politico szerint ez az eddigi legkeményebb kiállás az EPP-tagpártok részéről. A De Volkskrant című holland napilap is beszámolt a CDA-kongresszusról. Mint írták, a párt tagjai két vörös vonalat neveztek meg: a budapesti Közép-európai Egyetem (CEU) esetleges bezáratását, illetve a Stop Soros-nevű törvénycsomag elfogadását.

Forrás: MTI. Fotó: Horváth Péter Gyula/PestiSrácok.hu

(forrás:pestisracok.hu)

Olga csicskul – Simicska csúfosan melléfogott Kálmán Olga leigazolásával – Nagyon gyér a nézettség

Ekkora hülyét – A kormányt bosszantani ül be a Parlamentbe Hadházy