in ,

Ekkora hülyét – A kormányt bosszantani ül be a Parlamentbe Hadházy

Hétfőn este Hadházy Ákos letette a képviselői esküt

A kormányt bosszantani ül be a Parlamentbe Hadházy

 

Hétfőn este Hadházy Ákos letette a képviselői esküt. Közösségi oldalán arról panaszkodott, hogy Kövér Lászlónak köszönhetően a napirend után, üres teremben, minden ünnepélyesség nélkül kell ezt megtennie. (Emlékezetes, Hadházy aznap, amikor képviselőtársai ünnepélyes keretek között letették esküjüket, őt kivéve, személy szerint a tüntetőkkel parolázott az Országház előtt, mondván ő ezekkel az emberekkel egyszerre nem fog esküt tenni).

Azt is elárulta, azért gondolta meg magát és ül be mégis a Parlamentbe, mert a rájött, hogy a megalkuvás és az ellenállás között más stratégia is létezik. Ilyen ötleteket korábban nem kapott, ezért gondolta, hogy nincs értelme a 2018-as vereség esetén tovább politizálni. És abban sem hisz, hogy a jelenlegi keretek között a kormánypártok legyőzhetők. (Persze erről is kormány, meg a sajtó tehet, amely nem tisztességes eszközökkel játszik)

Akkor miért vállalom mégis? Mert nehéz feladni és mert egyetlen megoldás mégis adott: HA A KORMÁNY ÁLTAL DIKTÁLT PISZKOS JÁTÉKSZABÁLYOK MIATT NEM LEHET LEVÁLTANI ŐKET, AKKOR EZEKET A SZABÁLYOKAT KELL FELRÚGNI – fogalmazott posztjában.

Konkrét terve is van a szabályok felrúgására és szerinte megfelelő, és tisztességes törvények alkotására.

  • A kormánypárti – Hadházy megfogalmazásában – a fizetett kormánypropagandát betiltó törvény elfogadása és a közmédia
  • Az Európai Ügyészséghez való csatlakozás kiharcolás visszafoglalása
  • A bíróságok maradék függetlenségének megtartása

Három törvénytervezetet fogok beadni, a következő négy évben nem is tervezek más törvényt kezdeményezni A egyik neve lehet “HÜLYESÉGGÁTLÓ” törvény, az indokolatlan fizetett kormánypropaganda betiltását írja elő

– írta.

Második javaslata az EU ügyészséghez csatlakozásról, a harmadik harmadik pedig a devizahitelesek védelméről szól majd. Azt is előrevetíti, hogy minden javaslatát tárgyalás nélkül fogják elutasítani, de nem baj, mert ő újra és újra benyújtja majd. Ehhez pedig ugyebár képviselővé kell válnia, le kell tennie az esküt, amire korábban nem volt hajlandó.

Indoklása során az a bizonyos szög is kibújt a zsákból, a mentelmi jog sem jön rosszul, hiszen az utóbbi időben családjával együtt több botrányba is keveredett. Gyanús földvásárlásai miatt vizsgálat indult, így könnyen bajba is kerülhet. 

Végül természetesen vannak prózai indokaim is arra, hogy miért ülök be ebbe a színházba. A képviselői státusz például ad valamennyi – nem sok – védelmet. Èn azért durván beleköptem a piszkos levesükbe. Az is látható, hogy a kampányban engem és a családomat mocskoltak a legjobban, ez azt jelenti, hogy én vagyok számukra a legkellemetlenebb ellenzéki politikus. Akkor meg hadd “örüljenek”, hogy csak azért is maradok kicsit – hangsúlyozta Facebook bejegyzésében Hadházy Ákos.

Hétfőn este az előjelzéssel ellentétben letehette a képviselői esküt. Kocsis-Cake Olivio (PM) és Hohn Krisztina (LMP) eskütételére technikai okokból később kerül sor. 

Vezető kép: Horváth Péter Gyula /PS

(Füssy Angéla, pestisracok.hu)

A Fidesz visszautasítja a holland Kereszténydemokrata Tömörülés (CDA) hazugságait és felfüggeszt vele minden kapcsolatot

Trianoni megemlékezéssel kezdődött az aktív parlamenti munka