in , ,

A DK már a templomot is sajnálja az erdélyi magyaroktól – Sőt, volt olyan DK-s kommentelő, aki Orbán halálát kívánta!

Gyalázatos kijelentésekkel, kampányszlogenekkel naponta tapos bele a határon túli magyarok lelkébe 50-es bakanccsal a Demokratikus Koalíció, élén Gyurcsány Ferenccel.

Gyalázatos kijelentésekkel, kampányszlogenekkel naponta tapos bele a határon túli magyarok lelkébe 50-es bakanccsal a Demokratikus Koalíció, élén Gyurcsány Ferenccel. A minap a Gyurcsányék által fölheccelt DK-s trollsereg internetes kommentekben amiatt gyalázta az elszakított területeken élő magyarokat, hogy biztos csak pénzért akarnak szavazni. Ám a balliberális, nemzetáruló pártnak ez sem elég: most már a templomot is sajnálják az erdélyi magyaroktól, ha az anyaországi támogatásból épült. Volt olyan DK-s hozzászóló, aki Orbán halálát kívánta.

Orbán Viktor miniszterelnök október elsején avatta fel a magyar kormány támogatásával épült szászfenesi református templomot. Erdély legnagyobb községének új temploma 3,5 millió lejbe, vagyis 238 millió forintba került, amelyhez 160 millió forint támogatást nyújtott a Bethlen Gábor Alapkezelőn keresztül a magyar kormány. Az avatóünnepségen Orbán Viktor azt mondta, Magyarország ma már lélekben és testben is elég erős ahhoz, hogy felelősséget vállaljon az erdélyi magyarokért is. Hozzátette: ahol van munka, ahol van akarat, tenni akarás és összefogás, ott a segítség sem marad el.

A miniszterelnök szerint Magyarország elég erős ahhoz, hogy felelősséget vállaljon a határon túli magyarságért és segítse azt; Fotó: transindex.ro

Gyurcsány Ferenc viszont nem így gondolja. A DK elnöke – aki 2004-ben még az MSZP színeiben a kettős állampolgárság megadása ellen kampányolt, és kulcsszerepe volt a 2002-es, 23 millió román vendégmunkással riogató szocialista kampányban – sajnálja a 160 millió forint támogatást, amivel hozzájárultunk az erdélyi magyarok új templomának megépítéséhez. Pártjának Facebook-oldalán ez az uszító hirdetés jelent meg péntek este:

OSZD meg, hogy mindenki megtudja: Orbán 160 millió forintot költött a mi pénzünkből határon túli szavazatvásárlásra csak ezzel az egy templommal.

Gyurcsány és a DK szerint nem a „mi pénzünkből” kell az erdélyi magyaroknak templomot építeni; Fotó: Facebook

Gyurcsányék nemzetáruló gyűlöletpropagandája láthatóan hatásos saját, irigységre és butaságra kondicionált híveik körében. A hozzászólók egyike, aki magát tisztes „hívő” embernek tartja, megjegyezte: „ha isten (sic!) meg is bocsát, ők nem”. Olyan kommentelő is akadt, aki a magyar miniszterelnök halálát kívánta:

Abba a templomban búcsúztassanak!! Ha lehet, màr holnap!!! – írja.

Ezek az emberek, élükön Gyurcsány Ferenccel, vajon hogy néznének annak a református lelkésznek a szemébe, aki az avatóünnepségen azt mondta: nekik, erdélyi magyaroknak az intézményeik jelentik a menedékhelyet, ahol megőrizhetik anyanyelvüket, kultúrájukat?! Kimerészkednek-e ezek után a DK-sok Erdélybe vagy bárhová, a trianoni gúnyhatáron túlra?

A több mint ezerfős szászfenesi református gyülekezetnek korábban nem volt temploma. Istentiszteleteiket magánházaknál, kultúrházban, panzióban tartották. Az új templom a hitélet mellett a magyar nyelvű nevelésnek is helyt ad a jövőben, úgy építették fel, hogy mellette bölcsőde és óvoda is legyen.

Vezető kép: transindex.ro

 

(Füssy Angéla, pestisracok.hu)

Deutsch: elutasítjuk a migránssimogatást, elég az uniós politikai zaklatásból!

Már el is utalták az emelt nyugdíjakat – Segítség jön az otthon-ápoltaknak is