in ,

Amerikai lap: Magyarország biztonságos és rendezett

A The American Conservative szerzője szerint a magyar fiatalok rokonszenveznek az USÁ-val, de tartanak is tőle, mert látják, mivé válhat országuk, ha a „woke-Amerikát” követik.

Magyarországra állandó nyomás nehezedik az Európai Unió felől, hogy törölje alaptörvényéből azt a megállapítást, mely szerint a házasság férfi és nő között köttetik – írja Rod Dreher, az American Conservative egyik cikkében, aki szerint Magyarország ma olyan, mint az Egyesült Államok volt „normális” időszakában.

 

Budapest biztonságos, itt félelem nélkül sétálhat az ember

Rod Dreher a portál hasábjain ír, hogy amikor megakadt a szeme a Baton Rouge-ban történt lövöldözésen, elgondolkodott azon, vajon milyen bizarr képet festhet Amerika Budapestről nézve. Dreher szerint ugyanis Budapest egy biztonságos város, ahol a nap bármely szakában szabadon, félelem nélkül sétálhat az ember. „Nem azért, mert mindenhol rendőrök lennének, és nem is azért, mert Magyarország egy tekintélyelvű állam volna.

Egyszerűen biztonságos és rendezett”

– jegyzi meg az amerikai író, majd hozzáteszi: sajnos Párizsban vagy Londonban már nem egészen így néz ki a helyzet. „Amikor az emberek megkérdezik, milyen Magyarország, általában azt mondom nekik, olyan, mint Amerika, amikor még »normális« volt” – írja Dreher.

 

Az American Conservative szerzője kitér arra is, hogy nem rég találkozott egy csoport magyar diákkal, akik megkérdezték tőle, mi volt az az esemény, amely akkora lendületet adott a woke-ideológiának, hogy terjedése mára megállíthatatlanná vált?

A magyarok – különösen a fiatalok – rokonszenveznek az USÁ-val, de tartanak is tőle, mert látják, mivé válhat országuk, ha a »woke-Amerikát« követik” – magyarázza Dreher. Az író szerint e kérdésben nehéz ok-okozati összefüggésben gondolkodni, de úgy véli, a woke-fordulópont 2006-ban történt az Egyesült Államokban,

amikor a Kongresszusban elbukott az az alkotmánymódosítási javaslat, mely meghatározta a hagyományos házasság fogalmát.

Ma Magyarország is állandó nyomás alatt áll az Európai Unió felől, hogy törölje alaptörvényéből azt a megállapítást, mely szerint a házasság férfi és nő között köttetik” – állapította meg Dreher.

 

(mandiner.hu)

 

 

 

[pj-news-ticker]

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

Súlyos magyarellenes ukrajnai támadásról beszél Szijjártó Péter (VIDEÓ)

Akcióban az ellen-háttérhatalom? Leleplezett korrupció Brüsszelben, Ukrajnában és Amerikában