in , ,

Pilhál nekiment a 444 libernyák újságírójának – Ezt mondta róla

Bábuk, hasbeszélők

Minden valamirevaló médium beszámolt a Veszprém–Balaton 2023 Európa kulturális fővárosa program szombati megnyitójáról. Nem véletlen a nagy érdeklődés, hiszen mostantól háromszáz napon át Veszprém és a Bakony–Balaton régió Európa kulturális fővárosa. Többen Novák Katalin államfő beszédéből is idéztek: „Veszprém, Európa kulturális fővárosa a különöst és közöst jeleníti meg nemcsak történetében, hanem jelenében is: királynéi Európát hozták, a magyarok világát vitték Európa más országaiba.”

A 444.hu tudósítója, bizonyos Boros Juli sem akart lemaradni a hírversenyben: „A megnyitó dicséretesen rövid volt, alig egy óra. Ez a fajta mértékletesség külön öröm egy olyan országban, ahol minden állami vagy céges ünnepség agyzsibbasztóan hosszú, mert valamiért azt hiszik, csak akkor lesz jó.” Julinkat a megnyitó egyik fő attrakciója, a Gizella királynét megformáló nyolcméteres bábu fogta meg, mint írta, ettől hónapokig rémálmai lesznek. „Mint minden ember számára, aki eléggé fél a beszélő bábuktól, a hasbeszélőktől és a bohócoktól, ez igazi kilépőt ígér a komfortzónámból.”

Novák Katalintól ezúttal nem idézett a kollegina. Ami azért érdekes, mert négy évvel ezelőtt az akkor még államtitkári tisztet betöltő politikus asszony egyik (a veronai családok világkongresszusán elhangzott) beszédét a fürge hírnök már jóval az elhangzása előtt beharangozta. Sőt annyira előreszaladt, hogy azt is megelőlegezte, hogyan rea­gált a közönség: „Novák Katalin migránsozása még az olasz keresztény-konzervatívoknak is sok volt” – „tudósított” Boros Látnok Juli. A helyreigazítást már nem kapkodta el.

 

 

(Pilhál György, magyarnemzet.hu)

 

 

 

[pj-news-ticker]

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

Babiš kabinetfőnöke: a magyar baloldalt csak azért hozták létre, hogy leváltsa Orbán Viktort

Üzenet a Fidesz frakciónak: tudni szeretnénk, hogy bogár van-e a kajánkban – Törvényt szeretnénk róla!