in ,

Bravó! Németország gyakorlatilag védtelen maradt! Botrány: a német hadseregnek két napra elegendő lőszere maradt egy háborús konfliktus esetére

Lavinaszerűen érkeznek a kritikák a német hadsereg akuttá váló hiányosságaival kapcsolatban.

A Portfolio arról tudósít, hogy a Németországban kirobbant fegyver- és felszereléshiánnyal kapcsolatos viták a múlt héten kezdődtek a Panzerhaubitze 2000-esek alkatrészhiányával: azóta lavinaszerűen érkeznek az újabb és újabb kritikák a német hadsereg akuttá váló hiányosságaival kapcsolatban. Hozzátették: az évek óta fennálló probléma az ukrán háború miatt tört felszínre és csúcsosodott ki akkor, amikor

a németek lassú reakciója az ukrajnai háború kimenetelére is nagy hatással lehet.

 

 

Alkatrész-hiány

A Bundeswehr számos területen nem tudja ellátni azokat a követelményeket, melyeknek egy modern NATO-haderőnek meg kellene felelnie, írja a Portfolio. Kiderült: komoly problémák vannak az ukránok részére biztosított német Panzerhaubitze-2000 önjáró tarackokkal. „Az ukrán tüzérség átlagosan napi 300 lövedéket lő ki az orosz állásokra, ez pedig nagyon intenzív használatot jelent a tarackok esetén, emiatt pedig jelentős karbantartási igény merül fel velük kapcsolatban.”

Hangsúlyozták: az értesülések szerint a német kormányt már nyáron figyelmeztették arra, hogy több alkatrészt kell szállítaniuk az Ukrajnát támogató litván javítóüzembe, azonban

Berlin döntéshozói novemberig sem hajtották végre a szükséges alkatrész-utánpótlás megrendelését.

Légvédelem – lőszerek nélkül

Októberben Berlin sietve felajánlotta az egyik legújabb fejlesztésének számító IRIS-T légvédelmi rakétarendszer négy példányát az ukrán hadsereg részére. Ebből az első még októberben meg is érkezett, és bár a további szállítmányokra 2023-ig várni kell,  az ukrán légvédelem azonban az egyetlen meglévő példány segítségével is nagy valószínűséggel a lőszerkészlet végére ért – írják. Pedig az ukránok csak a német IRIS-T és a norvég-amerikai NASAMS egységekkel képesek szembeszállni az orosz cirkálórakéták és drónok jelentette fenyegetésekkel, így is csak korlátozottan.

Németországban sem jobb a helyzet

A helyzet súlyosan érinti a német csapatok ellátmányát is, írja a Portfolio. Kiemelik: nem csak a folyamatban lévő gyártást irányították át Ukrajna részére, hanem a meglévő készletekből is rengeteget adtak át. Kiszivárgó információk szerint a német hadseregnek mindössze két napra elegendő lőszere maradt egy háborús konfliktus esetére, sőt vannak olyan fegyvernemek, ahol még lőszer sincs – ilyen például a tüzérség.

Mire a szükséges intézkedések jóváhagyást nyernek a Bundestagban és a fegyvergyártás elkezdődik, hónapok telhetnek el,

írják, miközben a fegyverekre és alkatrészekre már most is nagy szüksége lenne a német hadseregnek és Ukrajnának.

 

(mandiner.hu)

 



 

 

 

 

[pj-news-ticker]

 

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

 


 

 

 

 

 

Philip: néhányunkat, a Hír TV alapítóit folyamatosan lehallgattak

Guruló dollárok – Tisztelt hatóságok! Mikor kattan a bilincs végre valakin?