in ,

Bréking! Döntés született: hatalmas pedagógusbéremelés jön – A libernyákok már nyivákolnak

Gulyás Gergely: Eddig nem látott mértékű pedagógus-béremelésre van szükség

 

Mint arról előzetesen beszámoltunk, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő október 13-án, csütörtökön 13 órakor sajtótájékoztatót tart Kormányinfó – Mit miért tesz a kormány? címmel.

Gulyás Gergely elmondta: a kormány szerdán áttekintette a Brüsszellel folytatott tárgyalások helyzetét. A Miniszterelnökség vezetője arról beszélt, hogy a lehetőség van az uniós tárgyalások eredményes lezárására. Tizenhét kérdésben egyeztek meg az Európai Bizottsággal, és ezek végrehajtását vállalták. Elmondása szerint szintén vállalták az egyajánlattevős közbeszerzések csökkentését. Hozzátette: cselekvési tervet fogadnak el a közbeszerzési verseny fokozására. „Támogatási rendszer jön létre a mikor kkv-k közbeszerzésen való részvételéhez. Megerősödik az OLAF-al való együttműködés” – tette hozzá.

Orbán Viktor miniszterelnök levélben köszönte meg a kormányfők döntését, amivel hozzájárultak a határidők hosszabbításához. A kormány maximálisan elkötelezett a vállalások teljesítése érdekében,

Pedagógusbérek
Gulyás Gergely közölte: a tárgyalások része a jelentős pedagógusok béremelése is. Ha létrejön a megállapodás, 2025-re eléri a diplomás átlagbér 80 százalékát a pedagógusbér

2023-ban 21, 2024-ben 25, míg 2025-ben 30 százalékkal kell emelni a pedagógusbéreket
– ismertette a miniszter. Ha létrejön a megállapodás, akkor 2025-re a pedagógus átlagbér 777 673 forintra növekedhet.

A tiltakozásokról és a tankerületi figyelmeztetésekről Gulyás elmondta: ha valaki jogserűen vesz részt sztrájkban vagy tüntetésben, akkor semmilyen szankció nem érheti. De minden munkavállalónak, így a pedagógusoknak is be kell tartaniuk a törvényeket.

A polgári engedetlenség viszont nem jogi kategória
és definíció szerint soha nem anyagi haszonszerzést céloz.

Energia
A miniszter ismertette: szerdán energetikai kérdésekről is tárgyalt a kormány, és hangsúlyozta: Magyarország energiaellátása biztosított. „A legfőbb kérdés most, hogy van-e elérhető energia, és mennyibe kerül” – ismertette a miniszter.Magyarországon rendelkezésre áll elegendő energia, és az ország gázellátása fél évig biztosított.

Fél évre akkor is elegendő lenne a gáz Magyarországon, ha egyetlen molekula se érkezne
Gulyás szólt arról is, az energiarendszerben sok változtatás kell, és ha sikerül a bizottsággal megállapodni, akkor az RFF hitel részét zöld áttállásra, és az energiahálózat-rendszer megújítására költik.

A miniszter bejelentette: a fokozott igények miatt felfüggesztik a betáplálási kötelezettséget a napelemes villamostermelés esetén. A jelenlegi hálózat nem bír el több napelemes betáplálást. A követező egy hónapban a tárgyalások lezárulnak az unióval, és akkor egy megújuló energiát jobban fogadni tudó rendszer épülhet fel.

Elkerülhetetlen a vizsgálat
A szankciókról a miniszter elmondta: a helyzet egész Európának rossz, de főleg Kelet-Európának. Az uniós szankciók eddig csak hasznot hoznak az oroszoknak HIggadt értékelésére van szükség a szankciónak.

 

Gulyás Gergely bejelentette:

pénteken kezdik el a nemzeti konzultációs kérdőívek kipostázását,
így a pontos kérdéseket is akkor ismerhetik meg az állampolgárok.

A baloldali kampánytámogatásokról elmondta: elkerülhetetlen a titkosszolgálati bizottság vizsgálata, ezt a baloldal is megszavazta. Ez talán a legsúlyosabb pártfinanszírozási ügy a rendszerváltás óta – mondta a miniszter.Az USA-ból érkezett támogatások elsődleges célja nyilván a kormányváltás volt, de Gulyás szerint senkin nem gondolhatja, hogy aki ilyen pénzeket kap, az nincs lekötelezve.

A baloldal áruba bocsátotta függetlenségét
– fogalmazott a miniszter.

A népszámlálásról elmondta: az ötmillió megkeresett háztartás 31,6 százaléka töltötte ki online a kérdőíveket.

 

 

(mandiner.hu)

 

 



 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

 

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

2009: Gyurcsány aláírta a Déli Áramlat építését Moszkvában Putyinnal

Osztrák képviselő vette védelmébe hazánkat: Magyarország messzemenőkig megfelel a magas demokratikus normáknak!