in ,

Besz@rás: olasz befektetői köröknek is felajánlhatták a Városházát

„Berki Zsolt több, Magyarországon ismert üzleti kör felé is lépéseket tett a Városháza-projekttel és számos más budapesti ingatlannal összefüggésben”

„Dokumentumok, köztük számos e-mail, Viber-üzenet arról tanúskodik, hogy a fővárosi vagyonkezelő vezérigazgatója, Barts Balázs mellett tevékenykedő Berki Zsolt több, Magyarországon ismert üzleti kör felé is lépéseket tett a Városháza-projekttel és számos más budapesti ingatlannal összefüggésben” – írja csütörtöki írásában a Magyar Nemzet.

 

Olasz befektetői köröknek is felajánlhatták a Városházát

A Mediaworks Hírcentrumának információi szerint olasz befektetői köröknek is felajánlhatták a Városházát. Mint írják: az olaszokhoz eljuttatott dokumentumokban ráadásul két fővárosi ingatlanról is szó esik. Az egyik maga a Városháza, a másik pedig a XI. kerületi Rimaszombati út 2–4. Előbbiről már rengeteget lehetett hallani az elmúlt időszakban, utóbbiról pedig azt érdemes tudni, hogy a Budaörsi út és a Koszorúslány utca között elterülő telekről van szó, amelyeknek összterülete 29 560 négyzetméter – írja a Magyar Nemzet.

 

Fotó: Magyar Nemzet

 

 

A portál az olasz befektetői körök képviselőjeként Riccardo Salvatore nevét említi, mint írják: lényeges körülmény, hogy információik szerint

Salvatore ragaszkodott ahhoz, hogy az ügyletben résztvevők titoktartási nyilatkozatot írjanak alá.

A portál hozzáteszi: információik szerint Salvatore még az általa javasolt ügyvédet is megnevezte.

Az ügyvéd nem vállalta a megbízást

Králik Tímea (ügyvédi irodája főként ingatlan-, építési jogi és nemzetközi ingatlanügyek területén jártas) a Mediaworks Hírcentrumának azon kérdésére, hogy kötött-e titoktartási szerződéseket a fővárosi önkormányzat ingatlaneladásaival összefüggésben, közölte, volt szó róla, hogy megkeresik ilyen projekttel, de nem vállalta a megbízást. Hangsúlyozta: nem segédkezett ilyen ügyekben, és szerződéseket sem kötött.

Az ügyvéd elmondta azt is, ingatlanközvetítőkön keresztül fordultak hozzá, vélhetően a jó szakmai hírneve miatt. Leszögezte, nincsenek politikai kapcsolatai, nem ismer senkit a főváros vezetői közül, külön kérdésükre pedig azt válaszolta, Berki Zsoltot sem ismeri.

A Mediaworks Hírcentruma szerint a szóban forgó levelek zöme 2021 októberi keltezésű.

A dátum azért fontos, mert mint arról korábban lapunk is beszámolt: az Index november 4-én írt arról, hogy eladnák a patinás épületet. Emlékezetes: az írást követően Karácsony Gergely főpolgármester és stábjának tagjai is hevesen tagadták a Városháza eladásának tervét.

Karácsony szerint kamubotrány, Márki-Zay fideszezik, Gyurcsány meg inkább fánkot süt – így kezeli az ellenzék a Városháza-ügyet

Az ellenzék a Városháza-ügyben pár hét alatt a teljes tagadástól eljutott odáig, hogy igazából a Fidesz akarta megvenni a Városházát, nem pedig a főváros eladni. Összeomlott a baloldal kommunikációja a Városháza-ügyben.

 

A Mediaworks Hírcentruma megpróbálta elérni a fentebb említett Riccardo Salvatorét, ám nem sikerült kapcsolatba lépniük az üzletemberrel. „Azt egyelőre nem tudni, hogy Anonymus miféle hanganyagokkal okoz még meglepetéseket a jövőben, ám tény, a nyilvánosságra került ingatlanügyekkel összefüggésben már eddig is számos büntetőfeljelentést tettek. A rendőrség befolyással üzérkedés, csalás, hűtlen kezelés, vesztegetés, vesztegetés elfogadása miatt nyomoz ismeretlen tettes, tettesek ellen” – zárja cikkét a portál.

 

 

(mandiner.hu)

 

 

Add tovább!

Vajon lesz itthon visítás? Ursula kötelezővé tenné EU – szerte az oltást!

Rajta röhög mindenki – Újabb helyesírás „bajnok” a baloldalon – Jámbor megpróbált odamondani Orbánnak – mutatjuk, hogy sikerült