in , , ,

Soros György Brüsszelbe látogatott a kvóta szavazás előtt – De nincs Soros-terv, ugye?

Soros György megtartotta az eligazítást Brüsszelben és az Európai Parlament ennek megfelelően viselkedett, amikor szavazott a felső korlát nélküli kötelező betelepítési kvótáról – erről Rogán Antal, Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter beszélt péntek este az Echo Tv Mélymagyar című műsorában

Soros megtartotta az eligazítást Brüsszelben

 

Soros György megtartotta az eligazítást Brüsszelben és az Európai Parlament ennek megfelelően viselkedett, amikor szavazott a felső korlát nélküli kötelező betelepítési kvótáról – erről Rogán Antal, Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter beszélt péntek este az Echo Tv Mélymagyar című műsorában.

Rogán Antal úgy fogalmazott: „a gazda nem hagyta magára az Európai Parlamentet”. Hozzátette: néhány nappal a szavazás előtt Soros György Brüsszelbe látogatott és találkozott az EP azon képviselőjével, aki a bevándorlásügyekért felelős, és aki a kötelező betelepítési kvóta legnagyobb harcosa.

Az Európai Parlament ennek megfelelően viselkedett, amikor nagy többséggel megszavazta a felső korlát nélküli kötelező betelepítéseket, azt, hogy ennek állandó mechanizmusnak kell lennie, a betelepítéseket el kell indítani, a családegyesítést meg kell könnyíteni, valamint a nem kormányzati szervezeteket (NGO-kat) a menekültügyi eljárásokba be kell vonni.

A miniszter kitért arra is, hogy az Európai Bizottság ezt még meg is fejelte egy másik döntéssel. Eszerint azt javasolják, most, hogy a téli időszakban a tengeri útvonalon keresztül a bevándorlás lelassult, 50 ezer bevándorlót Törökországból „hozzanak be” és osszák szét. Az EP pedig kifejezetten azt javasolja, hogy ott kell elsőként szétosztani bevándorlókat, ahol eddig a legkevesebbet fogadták be, tehát a közép-európai államokban.

Rogán Antal kitért arra is, hisz abban, és szerinte érdemes ebben minden magyar polgárnak hinnie, hogy az Európai Unió nem Brüsszel Európája, hanem a nemzetek Európája. Brüsszelben bárhogy ügyeskednek, végső soron nem fogják tudni az unió alkotmányos alapelveit rögzítő szerződéses eljárásokat megváltoztatni.

Megjegyezte: 2019-ben európai parlamenti választások lesznek, és azon az emberek döntenek, s a bevándorlás – meglátása szerint – megkerülhetetlen kérdés lesz. Kiemelte: az uniós intézményekben képviselt álláspontok megváltoztathatók.

A tárcavezető arra a felvetésre, hogy óriási erők mozdultak meg azért, hogy a visegrádi országcsoportot (V4) szétverjék, azt mondta: szerinte erre nincs esély. Kifejtette: mindenkinek vannak külön szempontjai, de a négy ország esetében számtalan terület van, ahol közösek az érdekek. Egyik példaként említette, hogy a V4-ek együtt Németországgal nagyobb kereskedelmi forgalmat bonyolítanak le, mint bárki más a világon. Meglepően erős az összetartás a baloldali és a jobboldali gondolkodású kormányfők között a V4-eknél – mondta a miniszter.

Arról, hogy az Európai Parlament az uniós alapszerződés 7. cikke szerinti eljárást készíti elő Lengyelországgal szemben, azt mondta: nevetséges, nonszensz és elképzelhetetlen, hogy belpolitikai okok miatt olyan eljárást folytassanak le egy tagállam ellen, mint Lengyelország esetében, s ennek semmi köze a az unió valós értékeihez.

Rogán Antal a Jobbikról azt mondta: a hatalomért és a pénzért mindenre képes. Amikor pénzre volt szükség, megállapodtak Simicska Lajossal, amikor hatalomra van szükség, minden további nélkül megállapodnak Gyurcsány Ferenc pártjával és a baloldallal, akiket korábban teli szájjal, fröcsögve szidtak.

Ha a szövetségkötéseket nézik, akkor nem elképzelhetetlen, hogy Gyurcsány-Vona kormány alakuljon – jegyezte meg a miniszter, aki szerint az élet azonban egyáltalán nem így működik, s a szavazók egyáltalán nem biztos, hogy így gondolkodnak.

Kitért arra is: a napokban nyilvánosságra került idézetek azt bizonyítják, hogy a Jobbik olyan radikális párt, amelytől az antiszemitizmus egyáltalán nem áll távol. Emellett ugyanúgy gondolkodnak a cigányságról, mint a zsidóságról – mondta.

Mi úgy gondoljuk, Magyarországon az összes kisebbség védelmet érdemel, a magyar zsidóság és a magyar cigányság értéket képvisel, ki kell mellettük állni, meg kell a kultúrájukat védeni  – jelentette ki Rogán Antal, aki szerint a Jobbik ennek az ellenkezőjét képviseli.

Azon is el kell gondolkodni valójában milyen elveket, érdekeket képviselnek – mondta és utalt a Soros-terv 7. pontjára, miszerint mindenáron el kell takarítani azt a kormányt, amelyik az útjában áll az európai bevándorláspolitika megvalósításának. Eszerint ennek érdekében az ördöggel is össze kell fogni – közölte. Kifejtette: a baloldali értelmiség megkapta a tanácsot azoktól, akik eddig finanszírozták őket, a Soros-szervezetektől, azaz, hogy a Jobbikot is tisztára kell mosni, mert az a lényeg, hogy együtt közösen próbáljanak megalakítani egy olyan kormányt, amely megnyitja a határokat – közölte Rogán Antal, aki szerint azt tűzték ki célul, hogy a végén mindannyian összefognak, Gyurcsánytól Vonáig.

Úgy látta: a baloldalon Botka László távozásával Gyurcsány Ferenc már a kapuk előtt áll, és alig várják, hogy belépjen. Megint ő fújja passzátszelet, s diktálja, hogy mi történjen – vélte.

Szólt arról is, hogy az országot egyrészt meg kell védeni a külső erőktől, és azon eredményeket is meg kell védeni, amiket elértek. Ma abban a helyzetben vannak, hogy visszaszerezték a közműszektort, megvolt a rezsicsökkentés, tudják tartani az eredményeket. Az ország pénzügyei rendben vannak, a munkanélküliség az unióban az egyik legalacsonyabb, s a bérek is lassan, folyamatosan emelkednek – sorolta Rogán Antal.

(MTI)

(kormany.hu)

Na mi van? Megjött az utalás Gyuritól??? – „Az LMP megnyeri a választást”

HOPPÁ – Több ország tűzoltóságának érdeklődését is felkeltette a magyar gyártású tűzoltógépjármű