in

Nincs szükség rendkívüli jogrend bevezetésére, de a baloldalra nem számíthatunk a védekezésben

A magyarok a baloldalra nem számíthatnak a járvány elleni védekezésben

A magyarok a baloldalra nem számíthatnak a járvány elleni védekezésben – mondta a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában nyilatkozva.

Kocsis Máté kifejtette: egyelőre nincs szükség rendkívüli jogrend bevezetésére, az egészségügy az eszközök és a jogszabályok szempontjából is felkészült a járvány második hullámára, a nemzeti konzultáción pedig csaknem 2 millió ember fejezte ki világosan: Magyarországnak működnie kell, vagyis úgy kell megszervezni a védekezést, hogy közben megmaradjon az ország működőképessége és a gazdaság teljesítőképessége.

 

 

Ha mindenki betart minden szabályt, akkor a védekezés – ahogy egyszer már sikerült, úgy – újra sikerülni fog

– mondta. Kiemelte: most nincs olyan jogszabály, amelyet az egészségügyi védekezés miatt kellene módosítani, a szokásos rendben ülésező Országgyűlés így a gazdaságvédelemre, a munkahelyek megőrzésére koncentrálhat. A kormánypárti politikus megjegyezte: a járvány előtti időszakban “jól ment az ország szekere”, azonban a koronavírust kísérő gazdasági válság hatására ez “mind a porba hullhat”, ezért óriási felelősség terheli a törvényhozást. Kocsis Máté szerint a járvány elleni védekezésben a magyarok a baloldalra nem számíthatnak.

Őket egyáltalán nem érdekli, hogy a járványügyi védekezés milyen állapotban van, mit kell még tenni és abban lehet-e konszenzusra jutni, ezzel szemben elhangzanak tőlük vádak, alaptalan hazugságok és olyan veszélyes rémhírek, amelyek kifejezetten ártanak a védekezésnek

– mondta. Hangsúlyozta: a baloldal még mindig nem fogta fel, emberéletek múlhatnak azon, ha dezinformálja az embereket a járványhelyzetben.

 

 

Tavasszal már bebizonyították, hogy képtelenek az összefogásra, mert nem támogatták a veszélyhelyzet meghosszabbítását, a koronavírus elleni törvényt, kamuvideókkal próbálták lejáratni az egészségügyi dolgozókat és külföldön rágalmazták Magyarországot

– sorolta a politikus. A Fidesz frakcióvezetője kitért arra is, hogy politikai blöffnek, egy álhír felépítése eszközének tartja a Demokratikus Koalíció (DK) ingyenes tesztelésre vonatkozó javaslatát.

A magyar tesztelési rend az Egészségügyi Világszervezet (WHO) protokollját követi és teljesen világos: a tesztek orvosi előírásra ingyenesek, míg aki ezen felül szeretné ellenőriztetni magát, hatósági áron teheti ezt meg, azért, hogy senki ne nyerészkedhessen a teszteken

– emelte ki.

 

 

(pestisracok.hu)

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Pilhál: így hergeli a magyarokat az ellenzéki kanálismédia!

Jurák Kata beszámolója a naponta gyűlölködő bolgár nőről, aki vasárnap is Orbánozott egy jót