in ,

Jurák Kata beszámolója a naponta gyűlölködő bolgár nőről, aki vasárnap is Orbánozott egy jót

Gyurcsányné ma sem bírta ki, hogy ne írja le Orbán Viktor nevét

Dobrev Klára elmondta, mi volt szerinte “Orbánék egyik legaljasabb tette” – bár ezt a mondatot azért már lehetett hallani elég sok kontextusban Gyurcsányné férjétől is. A DK nagy dobása után, miszerint leadták az NVB-nél a népszavazási kezdeményezésüket az ingyenes tesztekkel kapcsolatban – ami egyébként ingyenes –, azt gondoltuk, a heti egy penzumot teljesítették a “hogyan csináljunk hülyét magunkból?” képzeletbeli tanórán, de Dobrev önszorgalomának köszönhetően újabb remek írást olvashatunk a balliberális sci-fi világából. És persze most sem maradhatott el az “orbánozás”, ami Klára asszony egyik kedvenc szava lehet, hiszen minden írásában többször is megemlíti.

Újabb vasárnapi meglepetés-bejelentést sikerült közzétennie Gyurcsányné Dobrev Klárának a Facebookon. Ebben azt taglalja, hogy szerinte “Orbánék egyik legaljasabb tette volt, amikor a 2012-ben elvették a rendvédelmi dolgozók szolgálati nyugdíját és helyette szolgálati járandóságot adtak”. Hozzátette: “A károsultak hiába próbáltak meg mindent, azóta sem történt korrigálás.”

 

Orbánéknak ennyire nem számít, hogy legalább a megalázóan kevés szolgálati fizetések után, tisztességes nyugdíjat adjanak a rendvédelmiseknek. Éppen ezért egy következő kormánynak lesz a feladata helyre állítani a korábban nyugállományba vonult fegyveres és rendvédelmi dolgozók és a hasonló helyzetű más csoportok elorzott nyugdíjas státuszát

– áll a bejegyzésben.

KLÁRIKA, SEGÍTÜNK!

A DK nagy dobása után, miszerint leadták az NVB-nél a népszavazási kezdeményezésüket az ingyenes tesztekkel kapcsolatban – ami egyébként ingyenes –, azt gondoltuk, a heti egy penzumot teljesítették a “hogyan csináljunk hülyét magunkból?” képzeletbeli tanórán, de Dobrev képes volt ezt is megfejelni vasárnapi bejegyzésével. Gyurcsányné figyelmét minden bizonnyal elkerülte, hogy a kormány 34 milliárd forintot fordít a belügyi tárca alá tartozó fegyveres testületek tagjainak kiegészítő juttatására, amely a hivatásos állomány 56 ezer tagját érinti. (A januári fizetéssel kapták meg először kiegészítő juttatásukat a fegyveres testületeknél szolgálók.)

 

Mint ismert, Kontrát Károly a Belügyminisztérium képviseletében korábban részletesen kifejtette, hogy a belügyminiszter rendelete értelmében 2020. január 1-jétől – néhány kizáró ok kivételével – a hivatásos állomány minden tagja kiegészítő juttatásra jogosult. Ennek mértéke a rendeletben rögzített pótlékok együttes összegének 10 százaléka. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a hivatásos állomány rendszeres illetményelemei 10 százalékkal emelkednek. Az államtitkár elmondta: az év végén juttatott félmillió forintos juttatással és a januártól bevezetett kiegészítő juttatással a kormány célja az, hogy az ország gazdasági teljesítőképességének arányában elismerje a fegyveres testületeknél szolgálatot teljesítők hivatástudatát.

A rendvédelmi igazgatási szolgálati viszonyt vállalók illetménye 2019. február 1-jétől a korábbi közalkalmazotti és munkavállalói jövedelemhez képest átlagosan 20 százalékkal emelkedett, 2020. január 1-től pedig három éven át 5-5 százalék illetményemelésben részesülnek a munkájukat a rendvédelmi igazgatási szolgálati viszonyban ellátók. Ebben a szolgálati formában mintegy 11 ezren dolgoznak a tárca irányítása alatt.

A kormány és a tárca intézkedései nyomán a cafeteria, a lakhatási támogatás, a természetbeni ellátás, a ruházati utánpótlási ellátmány, a munkába járással kapcsolatos utazási költségtérítés, az egyedülálló egészségügyi ellátás és költségtérítés intézménye, valamint az élet- és a balesetbiztosítási védelem mellett a teljesítményjuttatás rendszere nem változik, ahogy a szabadságra és a túlmunka megváltására vonatkozó szabályozás sem. A kormány eltökélt abban, hogy az életpályamodell már bevezetett intézkedéseinek továbbfejlesztésével a rendvédelmi állomány anyagi és munkakörülményei tovább javuljanak – fogalmazott korábban Kontrát Károly.

 

 

 

(Jurák Kata, pestisracok.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Nincs szükség rendkívüli jogrend bevezetésére, de a baloldalra nem számíthatunk a védekezésben

Kuncze Gábor koronavírusos, intenzív osztályon van