in ,

XVIII kerületi szavazók figyelem! – Kunhalmi csúnya korrupciós ügybe keveredett. Czeglédyvel hozták összefüggésbe

A Czeglédy Csaba ellen, hatmilliárdos költségvetési csalás gyanújával folytatott büntetőeljárás egyik szereplőjének jelenlétében találkozott egymással Czeglédy Csaba és Kunhalmi Ágnes MSZP-s politikus még 2014-ben

Budai Gyula a PS-nek: Czeglédy a büntetőügy kulcsszereplőjének jelenlétében adott pénzt Kunhalminak

 

A Czeglédy Csaba ellen, hatmilliárdos költségvetési csalás gyanújával folytatott büntetőeljárás egyik szereplőjének jelenlétében találkozott egymással Czeglédy Csaba és Kunhalmi Ágnes MSZP-s politikus még 2014-ben, a szocialista ügyvéd az ő jelenlétében adott át pénzt Kunhalminak a párt 14-es kampányának finanszírozására – nyilatkozta a PestiSrácok.hu-nak Budai Gyula fideszes politikus. “Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke, Czeglédy Csaba és a büntetőügy egyik érintett szereplője, Czeglédy korábbi bizalmasa hármasban találkoztak 2014-ben, Czeglédy utóbbi jelenlétében adott át pénzt Kunhalmi Ágnesnek. Mindezt a Czeglédy-ügy érintettje állítja” – mondta portálunknak Budai Gyula.

Mint ahogy azt a Figyelőre hivatkozva megírtuk, Budai Gyula szerint a baloldal azért ragaszkodik Czeglédy Csabához, mert ő kezelte az MSZP és a DK kampánypénzét. Ezt a politikus a Figyelő című hetilap legfrissebb számában közölt interjúban mondta. Szerinte a baloldali ragaszkodást az is bizonyítja, hogy amikor a politikust kiengedték az előzetes letartóztatásból, első útja Gyurcsány Ferenchez, a DK elnökéhez vezetett.

 

Hozzátette: az egész szombathelyi képviselő-jelöltséget azért találták ki Czeglédy Csaba számára, hogy egy kis időre kiengedjék az előzetesből, és bizonyítékokat semmisíthessen meg, vagy egyeztessen Gyurcsány Ferenccel. Kifejtette azt is: Czeglédy Csaba megzsarolhatná Gyurcsány Ferencet, valamint több MSZP-s és DK-s politikust.

Amennyiben jogellenesen juttatott pénzt a két párt kasszájába, a mostani hallgatásával fedezheti őket. Kéz kezet mos.

– fogalmazott Budai Gyula.

A fideszes politikus felhívta a figyelmet arra is: Czeglédy Csaba mellett tüntetett többek között  Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke is. Közölte: Kunhalmi Ágnes 2014-ben, a választás előtt találkozott Czeglédy Csabával, és abban állapodtak meg, hogy a szombathelyi szocialista finanszírozza majd a párt országos kampányát.

Jó lenne, ha Czeglédy nyilatkozna arról, mekkora összeget adott át Kunhalminak

– tette hozzá, de választ várt arra is, miből adta ezt a pénzt.

Emlékeztetett: a diákmunka-szövetség ügye 2011-ben kezdődött, és hat év alatt 6,3 milliárd forint adót nem fizettek be a költségvetésbe.

Czeglédynek semmilyen más feladata nem volt, mint hogy pénzt “állítson elő” a baloldal támogatására

– jelentette ki. Szerinte azok a politikusok, akik kiállnak Czeglédy Csaba mellett, megnyugodhatnak, hogy a szombathelyi “táskás emberük” semmilyen terhelő dolgot nem mond róluk a hatóságoknak.

Az ügyben megkerestük Czeglédy Csaba egyik ügyvédjét, Hankó Faragó Miklóst, a következő kérdéseinkkel:

– Valóban találkozott-e 2014-ben a választások előtt Kunhalmi Ágnes és Czeglédy Csaba?
– Történt-e megállapodás arról, hogy Czeglédy finanszírozza az MSZP kampányát?
– Adott-e át pénzt Czeglédy Csaba Kunhalmi Ágnesnek?
– Milyen szerepe volt Czeglédy Csabának a 2014-es országgyűlési választásokban, illetve a 2015-ös tapolcai és veszprémi időközi választásokban?
– Finanszírozta-e a szocialisták kampányát, ah igen, mekkora összeggel?
– A Czeglédy Csaba érdekeltségébe cégek, cégével kapcsolatban álló iskolaszövetkezetek részt vettek-e politikai kampányokban?

Az ügyvéd a szokásos fenyegető hangnemben válaszolt, emlékeztetve portálunkat arra, hogy több peres eljárást is indított Czeglédy a PestiSrácok.hu-val szemben. Az egykori SZDSZ-es ügyvéd azt írta: “Felhívom a figyelmét arra, hogy amennyiben a mai megkeresésével összefüggő ügyben dr. Czeglédy Csabával kapcsolatban újabb, valótlanságokat tartalmazó, rágalmazó cikk jelenik meg, abban az esetben ügyfelem haladéktalanul feljelentést fog tenni a felelősök megbüntetése érdekében.” 

Kerestük az ügyben az MSZP-t, de eddig még nem reagáltak levelünkre, amint megteszik, közzétesszük.

Vezető kép: Horváth Péter Gyula/PestiSrácok.hu
(Szarvas Szilveszter, pestisracok.hu)

 

Tényleg erre a nőre akar szavazni a XVIII. kerület?

VÉGRE! – Hét év fegyházbüntetést kapott a röszkei terrorista – Ahmed megy a levesbe

Íme Sz*ros György magyarországi céghálózata!