in , ,

Von der Leyen máris „új globális szövetségről” beszél

Hát nem fura?

Meg sem választották még Bident, sőt, a jelek szerint elcsalták a választást, de Von der Leyen máris különös nyilatkozatot adott ki.

Figyelmesen olvassák el:

 

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke kedden közzétett Twitter-üzenetében „új, átfogó transzatlanti partnerség, új globális szövetség” kialakítására szólította fel az Egyesült Államokat. Tudatta: ennek egyebek mellett a biztonság fokozására, a fenntarthatóságra, a kereskedelemre, a globális versenyfeltételekre, valamint az intézmények megerősítésére kell kiterjednie.

Von der Leyen az uniós tagországok nagyköveteinek videókonferenciája előtt közzétett üzenetében az EU és az Egyesült Államok együttműködésének konkrét példái között a koronavírus-járvány leküzdését, a klímavédelmet, valamint a nemzetközi szervezetek, például az ENSZ, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a Világkereskedelmi Szervezet (WTO) megerősítését és megreformálását nevezte meg.

„Ezek azok a kulcsfontosságú területek, ahol Európa átveheti a vezetést, és új pozitív menetrendet állíthat össze az Egyesült Államokkal. Nemzetközi rendszereink túl sok éven át voltak fogságban, eljött az ideje, hogy ezt az irányt megfordítsuk” – fogalmazott.

A bizottsági elnök fontosnak nevezte a többoldalú megállapodások újjáélesztését és új közös szabályok létrehozását, egyebek mellett a digitális világot érintően.Véleménye szerint az online platformokra vonatkozó előírások kiterjesztése lehet csak eredményes a gyűlölet- és a terrorista propaganda elleni küzdelemben. Meg kell reformálni a digitális szolgáltatásokra vonatkozó jogszabályokat, hogy lehetővé váljon minden illegális online tartalom gyors eltávolítása a szólásszabadság védelme mellett – hangoztatta.


 

 

Tehát erre készülnek. Most már tudjuk. És Von der Leyen is nyakik benne van a buliban!

 

 

mindenszo.hu

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Konok Péternek pont olyan a stílusa, ahogy kinéz – Ronda

Így darálta be a Trump szavazatokat a Keménymag stábja + Apáti Bence elsírta magát – Videó