in

Visszatért a jobboldali vezetés a Hír TV-hez, távoztak az ellenzéki szócsövek (PS-videó!)

Néhány percig tartó értekezleten jelentette be a Hír TV új tulajdonosa, Nyerges Zsolt, hogy a csatorna helyzete stabil és folytatja a működését

 

Néhány percig tartó értekezleten jelentette be a Hír TV új tulajdonosa, Nyerges Zsolt, hogy a csatorna helyzete stabil és folytatja a működését. Bemutatta a TV régi-új vezetését. A névsorban az első nemzeti konzervatív televízió vezetői köszönnek vissza. Mindez garantálja azt is, hogy a G-nap után elveket és arculatot váltott csatorna visszatér a gyökerekhez.

Az értekezletet követően a TV több szerkesztőjével és műsorvezetőjével már külön-külön egyeztettek. A PestiSrácok a Hír TV visszafoglalásának napjáról élőben tudósított a helyszínről. Összefoglalónkból megtudhatják, mik az új tulajdonos tervei, és hogyan képzeli jövőjét a távozó Kálmán Olga és Csintalan Sándor. 

 

 

G-nap után eljött az I-nap, vagyis az Igazság Napja. A Hír TV visszatért arra a vonalra, amelyről Simicska Lajos személyes bosszúja eltérítette. Miután a kétezres évek elején, Medgyessy Péter akkori miniszterelnök azt mondta, ha Fidesznek TV kell, csináljon magának, a Hír TV lett az első nemzeti, konzervatív értékrendet és hangvételt közvetítő csatorna. Az elmúlt több mint másfél évtizedben az ország első hírcsatornája mindent túlélt anélkül, hogy irányvonalában megváltozott volna, csak Simicska Lajos érdek- és elváltozásait nem. Három és fél év telt el ebben a groteszk fordulatban. Voltak, akiknek a lelkiismerete nem engedte, hogy a tulajdonosi érdekekkel és célokkal együtt változzanak, és akadtak akiknek nem okozott gondot, hogy kormánypártiból Orbán-gyűlölővé váljanak gyakorlatilag egyik napról a másikra.

 

Az ő sorsukról döntött ma a csatorna régi-új vezetése. Kik is ők?

A tulajdonost média tanácsadóként Liszkay Gábor képviseli. A vezérigazgató Répásy Bálint, a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt korábbi vezérigazgatója lett. A tartalomért felelős vezérigazgató-helyettes a G-nap előtt ugyanezt a pozíciót betöltő Szikszai Péter, a hírigazgató Mentes Katalin, aki a korábbi időszakban is hírigazgató volt a Hír TV-nél, a váltáskor a Magyar Televízióhoz került, majd a szinte semmiből felépített, újjá született nemzeti-konzervatív csatorna, az ECHO TV hírigazgatójaként dolgozott. Az internetes tartalmakért Pósa Árpád felel.

Nyerges Zsolt távozik a Hír TV épületéből. Fotó: Horváth Péter Gyula/PS

CSINTALANT NEM LEPTÉK MEG A VÁLTOZÁSOK

A Hír TV székházánál stábunk megszólaltatta Csintalan Sándort, aki elmondta, nem várta meg, hogy felmondjanak neki, hanem az értekezleten bejelentette távozását. Csintalan még a szerdai események előtt azzal hűtötte a kedélyeket, hogy tévednek, akik szerint a csatorna sorsa most dől el, mert – mint közölte – az már az áprilisi választáskor megpecsételődött. Csintalan Sándor ezt vélhetőleg azokra érthette, akik a G-nap után erősítették Simicska Lajos médiabirodalmát, és most az oligarcha a köz és az üzleti életből távozásával parkolópályára kerülhetnek. Csintalan stábunknak elmondta, egyelőre nem tudja, hogy a későbbiekben vállal-e médiaszereplést.

Kálmán Olga nem folytatja. Fotó: Horváth Péter Gyula/PS

ÁLLÁST KERES KÁLMÁN OLGA

Ugyancsak nem tudja, miképp folytatja a munkáját Kálmán Olga, aki szerdán szintén távozott a Hír TV-től. Az ATV-től nemrég átigazolt műsorvezető egyúttal hangsúlyozta, hogy a médiában képzeli el a jövőjét. A csatorna déli híradója még említés szintjén sem foglalkozott a tulajdonosváltásból következő átszervezésekkel, később a képernyő alján futó hírcsík tájékoztatott csak a változásokról annyiban, hogy Kálmán Olga és Csintalan Sándor műsorait többé nem sugározzák.

Helyszíni információink szerint megszűnnek az Egyenesen, az Egyenesen Plusz , a Tantusz és a Szabadfogás nevű műsorok, és kérdéses, hogy a Szamizdat adásban marad-e. Kálmán és Csintalan mellett olyan arcok is távoztak szerdán a Hír TV-től, mint Lampé Ágnes, Bodacz Balázs és György Zsombor műsorvezető-szerkesztők, illetve Tarr Péter vezérigazgató-helyettes, Nagy Zoltán hírigazgató és Zimon András felelős szerkesztő is.

Fotó: Horváth Péter Gyula/PS

 

(forrás:pestisracok.hu)

Schneider: Szociális és nemzeti lesz a Jobbik. Nem véletlenül nemzeti szocialista?

NA VÉGRE! – Leváltják a Tanácsköztársaságot dicsőítő Prőhle Gergelyt