in

Videó az új magyar honvédségi repülő érkezéséről

Újabb repülőgéppel bővült a Magyar Honvédség légi szállítóképessége

Újabb repülőgéppel bővült a Magyar Honvédség légi szállítóképessége: a könnyű, többcélú szállító- és futárgép kategóriába tartozó Dassault Falcon 7X típusú gép péntek éjszaka szállt le a kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis betonjára.

 

Megérkezett Magyarországra a Magyar Honvédség új repülőgépe – jelentette be Szénási Jenő ezredes, a Honvédelmi Minisztérium osztályvezetője az M1-en, azóta pedig megérkezett a leszállásról a honvédség videója.

Szénási Jenő a gép érkezését bejelentve elmondta: a repülő kisebb kötelékek szállítására, valamint nagy sebességű, nagy távolságú átrepülési feladatokra alkalmazható. Ez a honvédség szállítóképességének megújításához járul hozzá. Katonai repülőgép lesz, katonák fogják üzemeltetni. Arról is beszélt, hogy a honvédség eddigi szállítógépei, az 1970-es évek eleje óta szolgálatban lévő An-26-osok közül már csak egy maradt használható.

Szénási Jenő kitért arra is, hogy a nagyjavításról visszaérkezett helikoptereiket is újra szolgálatba állíthatják. A közelmúltban beszerzett, H145-ös típusú helikopterek várhatóan a jövő év végén érkeznek meg, és állhatnak a honvédség szolgálatába.

A FalconX ára egyébként biztonságpolitikai okokból titkos. A Honvédelmi Minisztrium csal annyit közölt, hogy használtan, a szokásos piaci árnál olcsóbban vették meg. Zord Gábor szakújságíró a Légierő blogon azt írta, hogy az új repülőgép 100-150 milliárd forintba kerülhetett.

Nyitókép: YouTube / Magyar Honvédség
(infostart.hu)

A HVG megint „beszólt” a Fidesznek – Hazug borítót tervezett Kőhalmi Zoltán – Mutatjuk

A Rendőrség tette helyre a 168 óra nevezetű liberális Fake News hírportált!