in ,

A Rendőrség tette helyre a 168 óra nevezetű liberális Fake News hírportált!

Manipulatív fotókkal és valótlan állításokkal „tudósít” a határon szolgálatot teljesítő rendőrök ellátási körülményeiről a 168 óra

Ismét helyre kellett tenni a 168 Órát hisztériakeltő cikke miatt

 

Manipulatív fotókkal és valótlan állításokkal „tudósít” a határon szolgálatot teljesítő rendőrök ellátási körülményeiről a 168 óra – írja a police.hu közleményében. Hangsúlyozzák, a szélsőbalos portál manipulatív fotóján olyan étel látszik, amely nem is szerepelt a rendőrök különben rendszeresen ellenőrzött étlapján, még a csomagolása is más. A rendőrség továbbra is azt ajánlja, hogy a valóságról a 168 Óra újságírói a helyszínen bizonyosodjanak meg, ehhez a minden segítséget felajánlanak.

 

A közlemény felidézi, a 168 óra internetes oldal szerdán megjelent „Kevés ételt kapnak a határvédelemre kivezényelt rendőrök, és van, hogy az is penészes” című közlésében valótlanul állítja, hogy nem megfelelő a Magyarország déli határszakaszán szolgálatot teljesítő rendőrök elhelyezésének és ellátásának mértéke és minősége. Hozzáteszik, a cikk állításaival ellentétben, a rendőrök étkeztetése, elszállásolási és pihenő körletei megfelelőek, kulturáltak, a tisztálkodás, a mosás és a testedzés lehetősége biztosított.

A Készenléti Rendőrség és a megyei rendőr-főkapitányságok vezényelt állománya felújított rendőrségi objektumokban és kereskedelmi szállásokon kerül elhelyezésre. Az állomány ellátásáért felelős logisztikai munkatársak rendszeresen ellenőrzik a szerződéses partnerek által biztosított ételeket. Az ellenőrzések alkalmával a cikkben szereplő esettel nem találkoztak, illetve panasz az alegységparancsnokokhoz sem érkezett az étellel kapcsolatosan.  A képeken látható étel az étlapon nem szerepel, illetve a beszállító cég nem ilyen csomagolásban szállítja azokat.

 

Úgy fogalmaznak,

a rendőrség vezetése folyamatosan javítja a rendőrök munkakörülményeit. A rendőrök alapfelszerelésükön kívül nyáron speciális sivatagi sapkát, naptejet, napszemüveget, szúnyogriasztót, illetve korlátlan mennyiségű védőitalt kapnak.

A közleményben megjegyzik, mint ahogy korábban, a rendőrség most is felajánlja a lehetőséget az érdeklődő médiatartalom-szolgáltatók számára – általuk megjelölt időben és helyszínen – a határon szolgálatot teljesítő rendőrök elhelyezési és ellátási körülményeinek megtekintésére. Ezzel a lehetőséggel – a hiteles tájékoztatás érdekében – a 168 óra munkatársai is bármikor élhetnek.

Forrás: police.hu; fotó: MTI

 

(forrás:pestisracok.hu)

Videó az új magyar honvédségi repülő érkezéséről

HOPPÁ! – Decemberben várható az Echo TV megújulása