in

Végre valami jó hír – A hűségidő után ingyen kell függetlenné tenni a mobilokat – Nnna, akkor már csak a hűségidőt kéne eltörölni

Október 24-től a mobilszolgáltatóknak ingyenesen kell hálózatfüggetlenné tenniük azokat a készülékeket, amelyeket határozott időtartamú szerződéssel, hűségidővel kedvezményesen adtak el, és a hozzájuk tartozó előfizetői szerződések lejártak – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság.

A hálózatfüggetlenítés már előbb is ingyenessé válik akkor, ha az előfizető a számhordozáskor a készülék árát kifizeti még a szerződés, a hűségidő ideje alatt.

Kevesebb lesz a kötöttség

Forrás: Getty Images/(c) PM Images/Pm Images

A szabályozás részleteit az NMHH – illeszkedve az elektronikus hírközlésről szóló törvény június 15-i változásához – a számhordozás részletes szabályairól szóló rendelet módosításában rögzítette. Ezáltal a fogyasztók az addigi, fizetett szolgáltatáshoz ingyen juthatnak hozzá, és a korábbi gyakorlattól eltérően szabadabban választhatnak szolgáltatót. A hűségidős telefonok ingyenes hálózatfüggetlenítésével a szolgáltatóváltás költsége csökken a fogyasztók számára, így nő az infokommunikációs javak egyenlő elérésének esélye is.

 

(origo.hu)

Nyúlbéla ellenzék – A bátor ellenzéki politikusok egy kávézóban mondták el ünnepi beszédeiket

Ez azzzzz! Papírforma! – A cseh köztársasági elnök Babist kérte fel kormányalakításra