in ,

A baloldal lop! Újabb Horváth Csacsihoz köthető luxusvillára bukkantak állítólag – ez lett a zuglói parkolási pénzből?

Újabb fordulatot vett a zuglói MSZP-s korrupciós botrány.

Újabb fordulatot vett a zuglói MSZP-s korrupciós botrány. A Metropol információi szerint Zugló vesztegetési pénzek elfogadásával gyanúsított baloldali polgármestere valóságos ingatlanbirodalmat hozott létre az elmúlt években. A napilapnak nyilatkozó informátorok szerint Horváth Csaba a közelmúltban személyesen irányította egy újabb több száz milliót érő luxusvilla építését. A tulajdoni lap tanúsága szerint aztán az ingatlan a szülei nevére került. Legalábbis ami a papírformát illeti. Ráadásul, botrányos módon, a villa építésében olyan ukrán vendégmunkások is dolgoztak, akiket fővárosi pénzen végzett beruházásokban is alkalmaztak – olvasható a Metropol cikkében.

 

 

Egyre több minden derül ki Horváth Csaba luxuséletvitelével kapcsolatban, miután egy folyamatban lévő büntetőeljárás során azzal gyanúsították meg az MSZP-s politikust, hogy havi 10-15 milliót, összesen több mint 250 millió forintot kapott 2017 és 2019 között a zuglói parkolást üzemeltető cég vezetőjétől.

 

A pálmafás budai villa csak a kezdet…

Nemrég olyan felvételek láttak napvilágot, melyek szerint Horváth egzotikus pálmafákkal ültette tele medencés luxusvillája kertjét, amelyekhez gázzal(!) fűthető üvegházakat is építtetett. Aztán kiderült, hogy mindez csak a jéghegy csúcsa.

 

 

A korrupcióval meggyanúsított MSZP-s politikus, Karácsony Gergely „harcostársa” a háttérben ingatlanbirodalom építésébe kezdett.

Zuglóban is épült egy luxusvilla

A zuglói önkormányzat legbelsőbb köreiből arra hívták fel a Metropol figyelmét, hogy Horváth Csaba ugyan egy II. kerületi, négyszáz négyzetméteres villában él, de a XIV. kerületben is vannak „érdekeltségei”. A Metropol pontos címet is kapott, hol érdemes körbenézni.

 

 

A kerület előkelő kertvárosi részén, azon belül is a Jeszenák János utcában található ugyanis az az új építésű luxusvilla, ami egyértelműen a szocialista politikushoz, illetve legszűkebb családi köréhez köthető.

Az alsórákosi ingatlan tulajdoni lapja szerint a több száz négyzetméteres ház tulajdonosai fele-fele arányban Horváth Csaba szülei, Horváth Éva és Horváth József.

 

 

 

 

Az épület korábban ikerházként funkcionált, nemrég azonban teljesen visszabontották, és egy modern luxusvillát húztak fel a helyére, méghozzá rekordsebességgel. Maga az építkezés egyébként teljesen még nem is fejeződött be, a ház előtt ugyanis több sóderhalom vár elszállításra.

Négy kamera pásztázza a villa előtti járdát

A ház építésénél szemmel láthatóan ügyeltek arra, hogy a leendő lakók hermetikusan el legyenek zárva a külvilágtól. Az utcafrontra néző kertkapuk alumíniumlemezeit például olyan szorosan szegecselték össze, hogy sem közöttük, sem alattuk nem lehet átlátni.

 

Magán az épületen pedig legalább négy biztonsági kamera pásztázza folyamatosan az udvart, illetve a ház előtti járdát.

 

 

Nagy köteg pénzzel fizette ki a melósokat

A szomszédok elmondása szerint a politikus rengetegszer megjelent a helyszínen annak építése közben. Lényegében ő maga személyesen irányította az építkezést. Többen is látták, ahogy föl-alá sétál a ház udvarán, utasításokat ad, sőt szemtanúk arra is határozottan emlékeznek, amikor Horváth Csaba nagy köteg pénzeket előhúzva saját maga fizette ki az építési vállalkozókat.

Ismerős ukrán munkások az építkezésen…

Külön érdekesség, hogy a valóságos modern kori erődítménynek tűnő ingatlant a szomszédok állítása szerint ukrán munkások építették, ráadásul a Metropol informátorai azt is állítják, hogy ugyanaz a brigád, amelyik az alig száz méterre található Rákos-patak revitalizációját is végezte a főváros pénzén – írja a Metropol.

Kérdéses, hogy a közpénzen végzett munka és Horváth Csabáék magánépítkezése miképpen viszonyult egymáshoz.

 

 

 

Horváth Csabának pálmafás villája is van Budán

Egyre több minden derül ki Horváth Csaba luxuséletmódjával kapcsolatban. Zugló szocialista polgármestere pár napja azzal került a címlapokra, hogy egy 1278 négyzetméteres telken fekvő, mediterrán hangulatú, négyszáz négyzetméteres villában él, aminek kertjében Dél-Amerikában őshonos cserjepálmákat ültetett, közvetlenül a medencéje partjára.

 

 

Az egzotikus növényekhez ráadásul gázzal (!) fűthető üvegházakat is építtetett, hogy azok gond nélkül átvészeljék a hidegebb hónapokat.

A parkolópénzek lenyúlásából jöttek a milliók?

A Metropol tudósítása alapján, egy vallomás szerint Horváth Csaba több alkalommal is tízmilliós nagyságrendben vett át vesztegetési pénzeket a zuglói parkolást üzemeltető cég vezetőjétől. A veterán MSZP-s politikus és párttársa, Tóth Csaba a megindult büntetőeljárás adatai szerint havi 10-15 milliót, összesen több mint 250 millió forintot kapott 2017 és 2019 között a parkoló autósok pénzéből. A zuglói polgármester a pénzt rendszeresen egy Kálvin téri kávézóban vette át – olvasható a Metropol cikkében.

 

 

(magyarnemzet.hu)

 

 

Add tovább!

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

      Hoppá! Bűnösnek mondta ki a bíróság Demeter Mártát. Az elsőfokú ítélet szerint az LMP-s országgyűlési képviselő hivatali visszaélést követett el, ezért a bíróság 1,8 millió forint pénzbírságot rótt ki rá

      Végre! Komoly pénzbírsággal sújtották Hadházy Ákost