in

Végre egy jó hír! Erre vártunk: úgy tűnik, tetőzött a negyedik hullám Magyarországon

11 152 új fertőzöttet azonosítottak Magyarországon a szerda reggeli adatok szerint, ez 11,8 százalékkal kevesebb, mint a múlt hét szerdáján.

11 152 új fertőzöttet azonosítottak Magyarországon a szerda reggeli adatok szerint, ez 11,8 százalékkal kevesebb, mint a múlt hét szerdáján. Ezzel második egymást követő nap csökken az új fertőzöttek úgynevezett hétnapos mozgó átlaga – erre augusztus óta nem volt példa. Az NNK közlése szerint a szennyvízben stagnál a koronavírus örökítőanyaga, ez is arra utal, hogy eljöhetett a tetőzés.

Múlt hét szerdán 12 637 új esetet jelentettek, ehhez képest jelentősnek tűnik a közel 1500 fős csökkenés. Kedden 2 százalékos volt a csökkenés, a hétfői szám pedig még 2,2 százalékos növekedést mutatott. Pénteken 5 százalékos, csütörtökön 12 százalékos volt még a növekedés. Jól látható tehát a tendencia: folyamatosan csökkent a növekedés üteme, majd most megfordult. Ilyenre nyár óta nem volt példa.

AZ ÚJ FERTŐZÖTTEK SZÁMÁT NEM AZ ELŐZŐ NAP ADATAIHOZ, HANEM AZ ELŐZŐ HÉT AZONOS NAPJÁHOZ HASONLÍTJÁK A SZAKEMBEREK, azért, mert nyilvánvalóan többen mennek el teszteltetni magukat hétköznap, mint hétvégén (Magyarországon a vasárnapi tesztek eredményeit kedd reggel, a hétfőiekét szerdán reggel publikálják, vagyis a mai adatok a hétfői tesztekből keletkeztek). EZÉRT A TENDENCIÁT AZ ÚGYNEVEZETT HÉTNAPOS MOZGÓÁTLAGGAL ÍRJÁK LE, EZ HÉTFŐN VOLT A CSÚCSON 10 146-TAL, KEDDEN 10 128-RA, MA PEDIG 9915-RE CSÖKKENT. ENNÉL PONTOSAN EGY HETE, MÚLT SZERDÁN, NOVEMBER 24-ÉN VOLT ALACSONYABB. 

Az NNK közleménye szerint magas szinten ugyan, de stagnál a koronavírus szennyvízben mért örökítőanyagának szintje is – ez is arra utal, hogy elérkezhetett a tetőzés. Ugyanakkor továbbra is rendkívül fontos a harmadik oltások felvétele, és egyáltalán az oltakozás, nem tudni ugyanis, hogy a különböző variánsok mit okozhatnak a következő hetekben: Nyugat-Európában már az ötödik hullám zajlik.

(origo.hu)

 

 

Add tovább!

Bréking! Itt az újabb Anonymous videó: bemutatja az eladásra kínált ingatlanok listáját – Videó

Már megint a magyarok! Magyarország megint rekordot dönt az EU-ban: sehol nem kapta meg ilyen sok ember a harmadik oltást