in ,

Végre egy igazán remek hír! Mindenkit kirúgnak a 168 Óra szerkesztőségéből

A hetilap a tömeges elbocsátás után is megjelenik majd, az újságot ezután külsős szerzőktől vásárolt tartalmakkal töltik meg.

A hetilap a tömeges elbocsátás után is megjelenik majd, az újságot ezután külsős szerzőktől vásárolt tartalmakkal töltik meg. A 168 Óra szerkesztőségének elbocsátását Milkovics Pál, a Michaeli, Schwartz & Brit Media Zrt. vezérigazgatója üzleti okokkal és költségoptimalizálással magyarázta. A 168 Óránál történő elbocsátások mintegy 15 főt érintenek, akikkel ezt a jövő héten tervezik közölni – hívta fel rá a figyelmet az a Media1-re hivatkozva az Index. 

Önszántából távozik Makai József főszerkesztő is, ugyanis nem ért egyet azzal a struktúraváltással, amit a vezérigazgató kezdeményezett, és aminek lényege, hogy ezután külsősöktől rendelnek írásokat és nem belsős szerkesztői gárdával állítják elő a lapot.

HOSSZÚ IDEJE VESZTESÉGET TERMEL AZ ÚJSÁG

Milkovics Pál megítélése szerint a lap működése a jelenlegi költségszint mellett nem lenne fenntartható, az újság ugyanis hosszú ideje veszteséget termel, ezért költségvágásra, optimalizációra van szükség. A külső szerzőktől vásárolt tartalmaktól a vezérigazgató drasztikusan csökkenő kiadói költségeket remél. A lap internetes szerkesztősége önállóan működik egy ideje, így őket a mostani leépítések nem érintik. A kiadó másik termékénél, a Pesti Hírlapnál is elbocsátások voltak a hetilapos megjelenésre történő átállás miatt. A heti egyszeri megjelenés már itt is új szerkesztőségi struktúrában, azaz külsős szerzőkkel és megrendelésekkel készül.

(pesitsracok.hu)

 

 

Add tovább!

Minél előbb fel kell szabadítani Budapestet Kamu Geri rémuralma alól! Lefagyhatna már a vigyor a pofájáról!

Oszt’ mibű’??? Állítólag luxusvillája lesz Pityunak – Kontra: kisebb palotának is beillő ingatlant épít magának Ujhelyi István