in ,

Varga Mihály nagyon nem akarja vissza a Gyurcsány-korszakot!

Nem akarjuk vissza azt az időszakot, amikor Gyurcsány Ferenc diktált a baloldalnak, és Magyarország lejtőre került

Nem akarjuk vissza azt az időszakot, amikor Gyurcsány Ferenc diktált a baloldalnak, és Magyarország lejtőre került – jelentette ki a pénzügyminiszter csütörtökön a Batthyány-örökmécsesnél tartott utcafórumán.

 

Varga Mihály a kormánypártok által indított Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony! petíció belvárosi aláírásgyűjtő helyszínén azt mondta: a Gyurcsány-korszak következménye volt az, hogy eladósodott az ország, kiürült az államkassza, a munkanélküliség az egekbe nőtt, az embereket a devizahitelek csapdájába vezették, a nyugdíjasoktól és a közalkalmazottaktól pedig elvették a tizenharmadik havi juttatásokat.

A fideszes politikus felhívta a figyelmet arra, hogy 2008-ban csak az IMF és az Európai Unió segítsége tudta megmenteni az országot attól a szégyentől, hogy Ukrajnához hasonlóan a lejáró adósságát se tudja fizetni.

Az elmúlt tíz évben azonban a kormány komoly munkát végzett, meg tudta fordítani a lejtmenetet – mutatott rá Varga Mihály. Hozzátette: a gazdaság emelkedő pályára állt, a munkanélküliség uniós összevetésben is a legalacsonyabbak közé tartozik, aki tud és akar dolgozni, az el tud helyezkedni. Elkezdték visszaépíteni a tizenharmadik havi nyugdíjat és olyan béremelkedés indult be az elmúlt években, amelynek a fogyasztás bővülésén keresztül mindenki a kedvezményezettje tudott lenni – emelte ki. Varga Mihály a Batthyány-örökmécsesnél összegyűlt fiatalokat emlékeztette a Gyurcsány-korszakra, és úgy fogalmazott: most az a tét, hogy ez az időszak visszatér-e vagy sem.

(MTI)

 

(mandiner.hu)

 

Add tovább!

Akcióban a baloldal: aláírásgyűjtés közben támadták meg a józsefvárosi Fidesz alelnökét

Bréking! Kamu Geri ma nagyon korán kelt!