in , , ,

Varga Judit nem hagyja magát – Ha most engedünk az ideológiai nyomásgyakorlásnak, akkor az bárki ellen bármikor felhasználható lesz

Az európai uniós tagállamok egy csoportja az ideológiai vitát erőlteti

Az európai uniós tagállamok egy csoportja az ideológiai vitát erőlteti, ami sokkal kevésbé sürgős kérdés, mint a helyreállítási alap és a költségvetés – mondta Varga Judit igazságügyi miniszter a Magyar Hírlap szombati számában megjelent interjújában. Közölte, főleg a déli országoknak van egyébként nagy szükségük a forrásokra, nem véletlen, hogy tőlük nem hallani olyan határozott kijelentéseket, mint mondjuk az úgynevezett takarékos országoktól.

A takarékos országok – Hollandia, Ausztria, Dánia, Svédország és Finnország – a kezdetektől fogva ellenezték az egész helyreállítási alapot – tette hozzá a tárcavezető. Érdekük tehát olyan helyzetet előidézni, hogy ez ne jöjjön létre, vagy nekik lehetőségük legyen kimaradni belőle. Ezzel szemben a mi álláspontunk a tagállami szuverenitás alapján áll – mondta Varga Judit, majd úgy fogalmazott:

Európa jövőjét féltjük a politikai és ideológiai nyomásgyakorlástól, hiszen ha ezt most megengedjük, akkor innentől bárki ellen bármikor felhasználható lesz. Bárkit meg lehet majd büntetni a források megvonásával, ha nem tetszik, amit mond.

– hangsúlyozta a miniszter.

(pestisracok.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Akcióban a Hálózat – Súlyos túlterheléses támadás érte a Mandinert

Akcióban a Hálózat – Ismét felfüggesztették a londoni Brexit-tárgyalásokat