in ,

Akcióban a Hálózat – Súlyos túlterheléses támadás érte a Mandinert

Az újabb és újabb, különböző technológiát használó hullámok és a felhasznált erőforrások alapján ez valószínűleg professzionális és célzott támadás volt a mandiner.hu ellen.

2020. december 4-én 12:30 körül komoly, több lépcsős, technikailag fejlett elosztott túlterheléses (DDoS) támadás indult a mandiner.hu ellen, a támadás közvetlen célja, illetve következménye a mandiner.hu oldal leállítása, leállása.

A támadás első hullámát több ezer különböző IP címről indították párhuzamosan, http-kérések formájában szerverekből, munkaállomásokból és egyéb meghackelt IoT eszközökból, pl. IP kamerákból álló botnet hálózat segítségével. Az IP-címeket több iterációban sikerült kiszűrni és blokkolni, aminek következtében a szolgáltatás vissza is állt 13:00 körül.

Pár perc elteltével indítottak egy második hullámot, ami már sokkal komolyabb üzemzavar okozására lett volna képes, az ugyanis a háttérrendszerek működtetéséhez szükséges adatbázisokig hatolt. Ezt rövid idő alatt sikerült elhárítani (további IP címek blokkolásával, illetve bizonyos típusú, pl. sql lekérdezések ideiglenes kizárásával leállításával).

Mintegy negyed óra elteltével indult a harmadik hullám, egy óriási intenzitású (60 Gbps sávszélességű), szűnni nem akaró hálózati forgalmú DDoS támadás, amivel a szolgáltató infrastruktúrája egyszerűen nem tudott megbirkózni. A mandiner.hu kiszolgálóihoz javarészt már el se jutottak a kérések, az a szolgáltató hálózati eszközeit terhelte túl, ezért a támadott IP teljes forgalmát kizárta, hogy megóvja a teljes szerverpark többi kiszolgálóját.

A hálózati alapú sávszélesség elleni támadás konstans volt a mandiner.hu ellen, a visszakapcsolási kísérleteknél azonnal újraéledt a támadás.

Az újabb és újabb, különböző technológiát használó hullámok és a felhasznált erőforrások alapján ez valószínűleg professzionális és célzott támadás volt a mandiner.hu ellen.

(mandiner.hu)
Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Budapest a kormánytól kap buszokat, de a bunkó Tüttő nem fogott kezett Fürjes Balázzsal – Videó

Varga Judit nem hagyja magát – Ha most engedünk az ideológiai nyomásgyakorlásnak, akkor az bárki ellen bármikor felhasználható lesz