in , ,

Varga Judit kimondta a lényeget: „Az EU ne akarjon beleszólni, hogyan nevelik gyermekeiket a magyar szülők!”

Az igazságügyi miniszter emlékeztetett: Ursula Von der Leyen még júniusban informálisan időpontot kért, hogy Magyarországra látogathasson júliusban az RRF-megállapodást aláírni a kormánnyal,

Az igazságügyi miniszter emlékeztetett: Ursula Von der Leyen még júniusban informálisan időpontot kért, hogy Magyarországra látogathasson júliusban az RRF-megállapodást aláírni a kormánnyal, hiszen konstruktívan haladtak előre a szakmai egyeztetéseink a helyreállítási csomagról. Már megvolt az időpont is, de időközben az Országgyűlés döntött gyermekvédelmi törvényről.

Ezután erőteljes nyomást helyeztek Magyarországra az uniós intézmények, hogy engedjük be az LMBTQ-aktivistákat a magyar iskolákba és óvodákba. Ki akarják kényszeríteni, hogy beengedjük a szexuális propagandát a gyermekeink közé. Most ezért húzódik a csomag elfogadása. A magyar helyreállítási csomaggal semmilyen gazdasági, szakmai problémájuk nem volt.

„Mi egyáltalán nem kerestük ezt a konfliktust. Egészen egyszerűen csak önazonosak, következetesek vagyunk, az igazat mondjuk, hiszen a jó ügy mellett állunk ebben a kérdésben is: a gyermekek és a szülők jogait védjük. Litvánia is hasonlóképpen cselekedett korábban” – fogalmazott Varga Judit.

A miniszter szerint nincsen magyar vita, egy európai vitáról van szó. Ez egy összeurópai konfliktus. Ugyanakkor a magyar törvény nem európai dimenzió, nemzeti hatáskörbe tartozik. Az Alapjogi Charta is kimondja, hogy nemzeti hatáskörben van a gyermekek nevelése. Az Unió ne akarjon beleszólni abba, hogyan nevelik a magyar szülők a gyermekeiket Magyarországon! – húzta alá a kormánypárti politikus.

Varga Judit leszögezte: a magyar RRF készen áll, megvannak a forrásaink ahhoz, hogy ezeket elindítsuk. Ez a pénz jár a magyaroknak, mert megdolgoztak érte.

Hozzátette: 6% felett, a rendszerváltozás óta soha nem látott mértékben nőhet a magyar gazdaság teljesítménye akkor is, ha az EU-tól egyetlen fillér sem érkezik az év végéig. Mi nyugodtak vagyunk, hiszen legutóbb is másfél évig húzódtak az MFF-tárgyalások.

A magyar gazdaság erős lábakon áll, ezt az Európai Bizottság is megerősítette, hiszen előrejelzésében 6,3%-os növekedésre számít Magyarország esetében – zárta bejegyzését az igazságügyi miniszter.

 

 

(magyarhirlap.hu)

 

 

Add tovább!

Polexit? Akár Lengyelország uniós kilépését is kezdeményezheti a varsói kormány

Döbbenetes ítélet!!! Felmentették a csempészcigit szállító (MSZP) Legény Zsoltot