in

Van még esze valakinek – Aleksandar Vučić szerb elnök szerint országa nem a közeljövőben csatlakozik az EU-hoz

Aleksandar Vučić szerb elnök csütörtökön, a davosi Világgazdasági Fórumon azt mondta: biztos benne, hogy Szerbia nem a közeljövőben fog csatlakozni az Európai Unióhoz. Hozzátette: kicsit pesszimista a régióbeli országok EU-csatlakozásának tekintetében, és az unió népszerűsége is csökkent a térségben.

Folytatjuk a csatlakozási tárgyalásokat, de majd meglátjuk. Vannak nézeteink, amelyek eltérnek az Európai Unióéitól

– szögezte le. Szerinte sem Szerbia, sem az EU nem olyan lelkes már, mint korábban. Aleksandar Vučić úgy véli, hogy az unió népszerűsége Szerbián kívül Észak-Macedóniában és Montenegróban is csökken.

 

Ennek egyik oka az a politikai nyomás, amelyet Koszovó és a nemzeti identitás kérdésében gyakorolnak a balkáni országokra

– magyarázta. Megjegyezte azt is: Szerbia a négy leggyorsabban növekvő gazdaság egyike volt az elmúlt három évben, és azon dolgozik, hogy a jövőben is hasonló vagy még nagyobb növekedést tudjon felmutatni. A Szerbia ukrajnai háborúban elfoglalt álláspontját firtató kérdésre válaszolva az elnök azt mondta: tiszteletben tartják Ukrajna területi integritását, és a Krím-félszigetet, valamint a Donyec-medencét is az ország részének tekintik. Egyúttal jelezte: Szerbia területi integritása ugyanilyen fontos, és néhány nagyhatalom semmibe veszi az ENSZ Alapokmányát és a Biztonsági Tanács határozatait, ha erről esik szó. Hozzátette: meglátása szerint a szankciók nem jelentenek megoldást a problémákra; ezt mutatják Belgrád saját tapasztalatai is, hiszen Szerbiát annak idején egy évtizedig sújtották büntetőintézkedésekkel.

 

 

(pestisracok.hu)

 

 

 

 

[pj-news-ticker]

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

 


 

 

 

 

 

És még neki nagy az arca! Trágár Lili pert indít korábbi iskolája ellen + mindenszo.hu kommentár

Köszönjük, főpolgármester: a főváros belső kerületeit ellepték a kábítószerfüggők