in ,

Válasz Szakács Árpádnak az erdely.ma-ban megjelent írására

Kedves Árpád

Kedves Árpád!

Olvastuk a Konzervatív példaképek Kis Grofótól Fásy Ádámig c. írásodat az erdely.ma hírportálon.

A jelenség, amiről írsz, fájdalmasan igaz, felháborodásod, vagyis inkább elkeseredésed: jogos.

 

És annak is van üzenete, amikor egy külügyminiszter Kis Grofóval szórakozik és még hivalkodik is vele, akárcsak azzal, hogy az egyik legprimitívebb rapsztárral, Majkával egyezteti ügyeit.

És annak is van üzenetértéke, hogy Borkai Zsolték Fekete Pákóra orgiáztak az Adrián. És az is sokat mond, hogy a miniszterelnök Fásy Ádám mulatóskirállyal levelezik.

– írod, mely mint leírás, megállja a helyét.

 

DE!

 

Felteszek pár (talán költői) kérdést:

Egy ilyen elkorcsosult világban (nem csak Magyarországról beszélek, hanem az egész világról) kivel beszélgessen Szijjártó Péter, vagy milyen könyvet (könyvet? Nem is olvasnak a fiatalok!) ajánljon a fiataloknak a Facebookon? Hamvas Bélától A Bor filozófiáját? Wass Albertet? Tormay Cécile-t? A mai fiatalok azt sem tudják kik ők.

Egy ilyen világban, amikor önjelölt senkik készítenek a Youtube-on teljesen értéktelen monológokat, és csupán a feliratkozók száma miatt megjelenik VV Zsolti kanapéján a teljes ellenzéki paletta, nos egy ilyen világtól mit vársz? Értékek közvetítését? De ki az a VV Zsolti? Arról híres, hogy a saját neméhez vonzódik, és egy legalja valóságshowban volt egy huszadrangú szereplő a többi huszadrangú között.

Te hogyan szólnál a fiatalokhoz? Mit üzennél nekik, hogy azt meg is értsék, és az üzenetünk még érdekelje is őket, amikor az elmúlt 30 évben mindent elöntött a liberális szenny? A Rendszerváltoztatás után – szokták volt mondani, kimentek a tankok, bejöttek a bankok –  maradt ugyanaz az értéktelenség, csak most mások kezében van a karmesteri pálca. A helyzet rosszabb. Sokkal. Nincsenek hőseink (vannak, de nincs eladva a fiataloknak mozifilmeken keresztül), nincsenek filmjeink, csak a lerágott csontok, amikért Oscar jár. Mivel mást nem kapnak, hát a nyugati rágógumis szart csámcsogja ma is minden y meg z generáció: Marvel pólóban mászkálnak, pókemberes párnán alszanak, és hősük pedig Hunyadi helyett Thor. Ha megkérdezed őket, kívülről fújják a Marvel szereplőket, de nem tudják ki volt Hunyadi Mátyás, vagy Hunyadi János, netán Dugovics Titusz. Pedig ezek még a könnyebb kérdések. Ha lennének amerikai (képi világ) mintára készült látványos magyar filmjeink Trianonról, Hunyadiról, nem tartanánk itt. E helyett mit láttunk az elmúlt 12 évben filmek terén?

Ezt:

A pesti rakparton száguldozik Scarlett Johansson – Ez szép és jó, de mikor lesznek magyar történelmi filmjeink???? Videó

 

Kedves Árpád: ezek után kivel pózoljon Szijjártó Péter és Orbán Viktor?

 

Ilyen a világunk, és nem olyan, amilyenné tesszük. A kultúra nem a mienk, ezért a példaképeink sem azok, így hát nem marad más, mint ilyen lecsúszott akárkiknek (senkik) interjút adni (VV Zsolti).

Ha az elmúlt 30 év kitermelte volna a maga hőseit, filmjeit, most nem itt tartanánk. Más (jobb dolgok) érdekelné a fiatalokat, valóban érdekes lenne számukra a magyar kultúra és a történelmünk.

Lehet ezért a jelenlegi kormányt hibáztatni, mi is szoktuk. De itt a kormánynál sokkal nagyobb erők munkálkodnak, ezt Te tudod a legjobban.

Egy hangos neoliberális, neomarxista kisebbség dönt el mindent kulturális téren, ahogy az egész Világon, és ha bárki bármit tenni merészel (SZFE, és Kálomista mozifilm), azonnal megszólal Globalogazdi, majd beléd harap, és  a pálya szélére küld.

 

mindenszo.hu

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Nem stadion! Csaknem 400 szürkemarha számára épül telephely a Bükki Nemzeti Park területén

2022-ben Orbán Viktorral befejezhetjük a Rendszerváltoztatást