in ,

Vajon a DK zabálja fel a Momentumot, vagy fordítva?

Nem tudni

Egy biztos: a DK-nak és a Momentumnak ezt a meccset le kell játszania! A két nagyobb ellenzéki párt már biztosan felzabálja az MSZP-t és a Jobbikot, ennek jelei már látszanak: a Jobbik akár el is tűnhet 2022-re. Teljesen. Az MSZP szintén.

A nagy kérdés azonban az, hogy mi lesz a két “nagy” ellenzéki párttal. Az SZDSZ és az MSZP mintájára megérkezett a DK és a Momentum: egykutya. Annyi történt csupán, hogy az MSZP-t átnevezték DK-nak, az SZDSZ-t pedig Momentumnak. De kettejük párharcában melyik lesz a nyertes? Elemezzük ki!

 

A DK előnyei

A DK kétségtelen előnye, hogy politizálásban sokkal profibb, mint a Momentum. Gyurcsány cselei és taktikái az ellenzéki oldalon utánozhatatlanok. Gyakorlatilag mára a teljes ellenzék a kezébe került a háttéremberei által: elég ha ránézünk Budapest irányítására: mindenhol ott vannak a Kígyó emberei. Ha pusztán a politikai szempontokat, stratégiát, tapasztalatot vesszük figyelembe, a DK fel fogja hamarosan zabálni a Momentumot. Vagy mégsem?

 

A Momentum előnyei

A Momentum nagy előnye, hogy csupa fiatal kis faszkalapból áll. Tehát idejük van. Ferinek nincs, neki hamarosan a mája meg a szíve felmondja a szolgálatot, úgy nehéz lesz egy országot, vagy pártot irányítani. Részegen és betegen ez nem megy. Feri nélkül pedig nincs DK, mint tudjuk. Tehát a Momentum egyik előnye az idő, a fiatal koruk. A másik nagy előnye a Momentumnak, hogy jobban be vannak kötve a nemzetközi térbe, és szó szerint a Világ minden pénz rendelkezésükre áll. Politizáláshoz, kampányoláshoz minden pénzt megkapnak.

 

 

Összegzés: Hosszú távon talán a Momentum nyerésre áll a DK-val szemben. Számunkra a legjobb az lenne, ha ezek ketten egymást zabálnák fel.

 

mindenszo.hu

 

Oszd meg másokkal is!

Agyhalál – A budapesti Közgyűlés szavazott – hajléktalanszálló nyílhat a Városházában – Videó

Na, ezért van 3%-on az MSZP! Itt van minden részlet!