in ,

Vadai most kapott az arcába: a Katolikus Püspöki kar szerint Vadai Ágnes javaslata Alaptörvény-ellenes

A katolikus egyház nem kíván egyeztetni a gyónási titok liberalizálásáról.

Válaszlevelet küldött pénteken délután a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Vadai Ágnesnek, melyet a Facebook-oldalán tett közzé. A testület titkára által aláírt dokumentum szerint a DK törvényjavaslata ellentétes Magyarország Alaptörvényével és jogszabályaival, amely szerint a vonatkozó jogszabályok értelmében minden egyházi személyre, illetve egyházi intézményben dolgozóra ugyanazok a büntetőjogi szabályok vonatkoznak, mint mindenki másra. 

 

„Frakcióvezető-helyettes asszony levelében felhívta a figyelmet Ferenc pápa vonatkozó rendelkezéseire is. MKPK titkára biztosította frakcióvezető-helyettes asszonyt, hogy a pápa ezen rendelkezéseit a Konferencia ismeri és magára nézve kötelezőnek tartja, beleértve a gyónás szentségére vonatkozó titoktartást is, amely Ferenc pápa szerint sem képezi vita tárgyát” – áll a levélben.

A fentiek alapján az általa kért konzultációt a Konferencia nem tartja indokoltnak”

– utasította el a konzultációt a Magyar Katolikus Püspöki Kar, szót emelve „a más vallásoktól és foglalkozási csoportoktól eltérő bánásmódra irányuló diszkrimináció ellen”.

Úgy vélik, „nem szolgálja az áldozatok és a társadalom érdekeit, ha egyéni és családi tragédiákat hangulatkeltő szalagcímekben, illetve egész közösségek, egyházi és világi hivatások megbélyegzésére, lejáratására – rövidtávú politikai haszon érdekében – használnak fel. Ez különös tiszteletlenség az érintettek iránt” – áll a levélben.

(mandiner.hu)

 

 

Add tovább!

A keresztbe kapaszkodni Európa utolsó reménye – Exkluzív interjú Ákossal a Credoban – Videó

Juhééé! Pécsen is szakad az ellenzék