in ,

Juhééé! Pécsen is szakad az ellenzék

Mellár Tamásék kezdeményezték a polgármester kizárását a Mindenki Pécsért Egyesületből.

Éves taggyűlést tartott csütörtökön este a Mindenki Pécsért Egyesület. Kezdeményezték Péterffy Attila kizárását a civil szervezetből, értesült a hírről a Szabad Pécs. A polgármester nem volt jelen, a lapnak azonban még előtte azt mondta, nem tartja túl fontosnak azt, hogyan döntenek róla.

Mellárt Tamást, a térség országgyűlési képviselőjét viszont sikerült megszólaltatnia a helyi lapnak. A Párbeszéd-frakció tagja elmondta, hogy titkos szavazáson, jogszerűen megszavazták Péterffy Attila kizárásának kezdeményezését. Kérdésre megerősítette, hogy ehhez a következő lépés az – nyilván, ha Péterffy Attila ebben együttműködik –, hogy találnak egy mindenkinek megfelelő időpontot egy elnökségi ülésre,

ahol meghallgatják Péterffy Attilát.

A kizárást ugyanis azért kezdeményezték, mert Péterffy Attila – aki amúgy egyik alapító tagja a Mindenki Pécsért Egyesületnek – szerintük nem tartotta be az elmúlt másfél évben, polgármesterként azokat az alapelveket, amelyeket egy nyilatkozatban aláírt, és amelynek köszönhetően lett ő a Mindenki Pécsért pécsi polgármesterjelöltje 2019-ben. Mellár Tamás azt mondta, ez nem mai történet, korábban két alkalommal is hivatalos téma volt ez a civil szervezet ülésén, de Péterffy Attila nem adott kielégítő magyarázatot arra, hogy miért nem tartja be a nyilatkozatban vállalt elveket. Ez azóta sem változott.

Mellár nem tud aról, hogy a polgármester ne venne részt ebben a procedúrában, vagy hogy ő maga lépne ki az egyesületből.

A pécsi portál információi szerint a csütörtöki ülésen a 21 fős egyesületből 12 fő jelent meg, az ő többségi szavazataikkal született meg a kizárást kezdeményező döntés. Hozzátették: voltak olyanok is akik nem értettek egyet ezzel a döntéssel, sőt volt olyan felszólaló is, aki szerint Mellár Tamás most elsősorban a saját politikai karrierjét nézi, azt, hogy ő most az egyik esélyes jelölt a Baranya 1-es választókerületben az előválasztáson, és emiatt állt most bele ebbe az ügybe ennyire keményen. Mások viszont azt mondták, hogy a polgármester az egyesület tagjaként az egyesület szabályai kötik, és az elfogadott nyilatkozat is, és ha azzal ellentétesen dolgozik, akkor nem maradhat a civil szervezetben.

Egyelőre itt tart az ügy, a Szabad Pécs tippje szerint a polgármester önként fog távozni, azaz semmiképpen nem vesz részt egy ellene zajló kizárási folyamatban. Kivéve persze akkor, ha biztos lehet abban, hogy az elnökség mellette szavaz majd, márpedig erre is mutatkozik némi esély: ugyanis a hatfős elnökség nem minden tagja volt jelen csütörtökön, és volt több olyan elnökségi tag is, aki nem értett egyet a döntéssel.

 

(mandiner.hu)

 

 

Add tovább!

Vadai most kapott az arcába: a Katolikus Püspöki kar szerint Vadai Ágnes javaslata Alaptörvény-ellenes

Káosz Dunaújvárosban – Erőszakos DK-aktivisták, trágárkodás, káosz és más abszurd jelenetek Gyurcsány Ferenc botrányfórumán – videó