in , , ,

V4 után jöhet a formális V5??? – Az EXIT POLL szerint győzött az osztrák néppárt!!!

ÉLJEN!

Chairperson-in-Office of the OSCE, Federal Minister for Europe, Integration and Foreign Affairs of Austria Sebastian Kurz speaks during a joint press conference with Georgian Foreign Minister in Tbilisi on February 3, 2017. / AFP / Vano SHLAMOV (Photo credit should read VANO SHLAMOV/AFP/Getty Images)

Az előzetes felmérések alapján a Sebastian Kurz vezette jobboldali Osztrák Néppárt nyerte az előrehozott választásokat.

Sebastian Kurz

Fotó: AFP

A konzervatív Osztrák Néppárt (ÖVP) a szavazatok 30,2 százalékával győzött az előrehozott osztrák parlamenti választásokon vasárnap az ORF televízió és a SORA közvélemény-kutató intézet hivatalos előrejelzése szerint.

A szavazatok 42,4 százalékának összeszámlálása után készült előrejelzés szerint a második helyen az eddigi ellenzéki, az ÖVP-től jobbra álló szabadságpárt áll a szavazatok 26,8 százalékával, míg szorosan a nyomában az eddigi nagykoalíciót vezető szociáldemokraták a voksok 26,3 százalékával.

Az előrejelzések azt valószínűsítik, hogy az ország új vezetője, a néppárt elnöke, az eddigi külügyminiszter, a 31 esztendős, jobboldali Sebastian Kurz lesz, és Ausztriát az eddigi nagykoalíció helyett új kormányzati szövetség irányítja majd.

A jelenlegi, 2013 szeptembere óta kormányzó, az SPÖ-ből és az ÖVP-ból álló nagykoalíció mindenekelőtt a menekültpolitikában fennálló nézeteltérések miatt bomlott fel, és ezt követően írták ki az előrehozott választásokat.

  • ÖVP: 30,2%
  • FPÖ: 26,8%
  • SPÖ: 26,3%
  • NEOS: 5,3%
  • Grüne: 4,9%
  • Pilz: 4,3%

A előzetes, nem hivatalos végeredmény késő estére várható.

 

(888.hu)

Nemcsak pénzt, szavazókat is lopnak – Így nyúlnák le az ellenzéki pártok a Botka miatt kiábrándult MSZP-szavazókat

Schwarzenegger is Kurznak szurkolt! BEJÖTT!