in , , ,

Újraindult a röszkei terrorista tárgyalása – Eközben agyhalott brüsszeli bürokraták Free Ahmed táblával demonstrálnak egy terrorista mellett!

Az ész megáll

Újraindult a röszkei terrorista tárgyalása

 

A szír férfit terrorcselekmény elkövetésével vádolják, amiért 2015 szeptemberében Röszkén részt vett a tömegzavargásban és szította a hangulatot a tömegben.

Az ügyészség a férfit tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett határzár tiltott átlépése és állami szerv kényszerítése céljából, személy elleni erőszakos bűncselekmény elkövetésével megvalósított terrorcselekmény bűntettével vádolja.

A vádirat szerint a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet kihirdetését követően, 2015. szeptember 16-án több száz bevándorló gyülekezett a Röszke-Horgos közúti határátkelőhely szerb oldalán. Ahmed H. közbenjárása miatt a hazánkba belépni akaró, kezdetben békés tömeg idővel agresszívvá vált, a kerítést feszegetve próbálta azt kidönteni, majd néhányan kövekkel dobálták a magyar oldalon felsorakozott rendőröket.

Az összecsapásokban több rendőr is megsérült.

Kiderült továbbá az is, hogy a férfi számos alkalommal a határ megnyitását követelte a felsorakozó rendőröktől, kétórás ultimátumot adva átengedésükre, a kordon bedöntésével, az egyenruhások megtámadásával fenyegetőzve.

Ahmed H. megafonnal beszélt a tömeghez, három alkalommal maga is dobált a rendőrök felé, majd az átkelőt lezáró kapu kinyitását követően illegálisan magyar területre lépett.

Fotó: MTVA – Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A rendőrök végül Győrben kapták el. Ahmed H-t a Szegedi Törvényszék 2016. november 30-án bűnösnek mondta ki, és ezért tíz év fegyházbüntetéssel sújtotta, valamint végleges hatállyal kiutasította Magyarországról.

Azért kellett újraindítani a tárgyalást, mert a Szegedi Ítélőtábla megalapozatlanság miatt hatályon kívül helyezte az ítéletet.

(Bokor Gábor, 888.hu)

Egy igazán remek hír!!! – Szopóágon a Momentum – Tovább bomlik a párt

Egy újabb kormányzati ígéret teljesül – Senkinek sem jelent majd gondot az adóbevallás