in ,

Újra akcióban a főpolgármester – Érthetetlen döntés: csúcsidőben ritkítják a fővárosi buszokat

Ki érti ezt?

Habár hivatalosan nem jelentette be a BKK, január 19- után számos BKK-járat ritkábban indul hétfőn és pénteken a csúcsidőben – tudta meg a hvg. A portál értesüléseit a Közlekedő Tömeg nevű civilszervezet is megerősítette.

A szervezet szerint érthetetlen a közlekedési vállalat döntése, sőt úgy vélik,

a BKK már most elnagyolt követési időket ad meg a BudapestGO alkalmazásban, hogy az utasoknak ne tűnjön fel az eltussolt járatritkítás.

A szervezet forrásai úgy tudják, a BKK azzal indokolja a döntést, hogy az adott időszakokban a világjárvány óta gyérebb az utasforgalom, a Közlekedő Tömeg szerint ugyanakkor ez az indokolás nem elégséges.

 

Információik szerint több olyan járatot is érint a változtatás, ahol 12-15 percesek a követési idők. A szervezet felhívta a figyelmet, hogy a döntés következtében alapjában csorbul az érintett szolgáltatások megbízhatósága ezeken a vonalakon, az utasok pedig ritka és megjegyezhetetlen menetrendekkel fognak találkozni.

A Közlekedő Tömeg szerint „ez a döntés illeszkedik a BKK részéről a megbízhatóságot csonkító intézkedések és mulasztások sorozatába”.

 

 

 

(Mandi)

 

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

A magyar ellenzéki politizálás kétségtelenül elsőszámú ,,Szörnyella de Frásza” Cseh Katalin, momentumos hisztéria keltő

Üdv a klubban, Fico! Meg kéne lepődni? Új célpont: Ficóékat támadja Brüsszel a jogállamiság szlovákiai helyzete miatt