in ,

Újra akcióba lendült a kommunizmus kísértete

A SZIKRA MOZGALOM VEZETŐJÉVEL AZ ORSZÁGGYŰLÉSBEN IS MEGJELENT A BALOLDALI RADIKALIZMUS

 

Kísértet járja be Európát – visszatérőben van a kommunizmus kísértete, ami az összellenzék felelőssége, mert ők vitték be a hátukon a szélsőbaloldali nézeteket valló Jámbor Andrást a Szikra Mozgalomból, aki a Párbeszéd képviselője lett – mondta Nagy Ervin, a XXI. Századi Intézet elemzője. Boros Bánk Levente, a Nézőpont Intézet igazgatója szerint a Szikra Mozgalom a XX. század elejének szélsőbaloldali, kommunista frazeológiáját és módszereit egy az egyben alkalmazza a megmozdulásai során.

 

 

 

A Szikra Mozgalom olyan, mint a görögdinnye: kívül zöld, belül vörös – jelentette ki Nagy Ervin, a XXI. Századi Intézet elemzője. Jámbor Andrásra, a Párbeszéd parlamenti képviselőjére utalva hangsúlyozta: az, hogy a magyar parlamentben egy szélsőbaloldali mozgalom képviselője jelen lehet, az összellenzék felelőssége, amely nemcsak a szélsőjobbot vette magához a Jobbik formájában, hanem a szélsőbalról is szövetségeseket keresett. Szerinte

Magyarországon nincs igény egy ilyenfajta mozgalomra, mert ez elszigetelt és szélsőséges szervezet, amely a történelmi tapasztalatok alapján nagyon sok ember érzékenységét sérti.

Nagy Ervin kijelentette, hogy a rendszerkritikus és szélsőbaloldali Szikra Mozgalom önmagát progresszív, zöldügyeket képviselő szervezetként határozza meg, amelynek célja, hogy elfogadhatóvá tegye szélsőséges nézeteit. A mozgalom esetleges térnyeréséről szólva azt mondta, hogy mivel az összellenzék is egyre szélsőségesebben politizál, fennáll annak a veszélye, hogy utcai botránypolitizálással megzavarják a társadalmi rendet és a jogbiztonságot.

Az elemző hozzáfűzte, hogy jelenleg nincs akkora támogatásuk, amivel Magyarországon nagyobb szerepet tudnának betölteni, de nincs is rájuk igény. – Feltételezhetően ezért is csak egyesületként működnek, és csak felkéredzkedtek az ellenzéki listára, mert ha egy magát zöldnek hazudó szélsőbaloldali párt önállóan indulna, az nem érne el még egy százalékot sem a választásokon – fejtette ki Nagy Ervin.

 

 

– Évszázados hagyománya van a baloldali felforgató tevékenységnek – mondta Boros Bánk Levente annak kapcsán, hogy a Jámbor András fémjelezte Szikra Mozgalom több, fizikai agressziótól sem mentes, provokatív megmozdulást tartott. A Nézőpont Intézet igazgatója hozzátette,

a kommunizmus mint illegális mozgalom szintén extrém és erőszakos volt. Az elemző minden olyan fellépést a terrorizmushoz hasonlított, ami erőszakot hordoz magában, mivel gyenge pozícióból indulnak ki a siker reménye nélkül.

– Ezeknek a mozgalmaknak vagy a megfélemlítés a céljuk, vagy a figyelemfelhívás. Amit Magyarországon tapasztalunk, az inkább kontraproduktív társadalmi hatású – fejtette ki Boros Bánk Levente.

Arra a kérdésre, hogy négy, kétharmaddal elbukott választás után honnan veszi a baloldal a bátorságot, hogy „a nép nevében” nyilatkozzon, a Nézőpont Intézet igazgatója elmondta: ez nem más, mint az az elitista megközelítés, ami mindig is jellemzője volt a balliberális oldalnak. Eszerint ők feljogosítva érzik magukat arra, hogy felhatalmazás nélkül változást követeljenek.

 – Ez abból az elitizmusból fakad, hogy az ő gondolkodásmódjuk az igaz, az egyedüli és kizárólagos, minden más, ami ezzel szemben áll, az rossz, akár a többség akarata ellenére is

– jegyezte meg Boros Bánk Levente.

Mint azt megírtuk: a Szikra Mozgalom tagjai hétfőn a fővárosi Las Vegas Casino Tropicana előtt tüntetettek, erőszakot provokáltak, majd csekkeket dobáltak, és azt skandálták: „Fizessenek a gazdagok!” Egy nappal később a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar budapesti épülete előtt akcióztak. Mindenesetre nem a Szikra Mozgalom az egyetlen szélsőséges baloldali szervezet, idesorolható a Táncsics-Radikális Balpárt, a nemzetközi hátterű Antifa mozgalom és A Város Mindenkié nevű szervezet is.

 

 

(Molnár János, magyarnemzet.hu)

 

  

 

 

 

[pj-news-ticker]

 

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

 


 

 

 

 

 

Tessék mondani, ez törvényes? Újabb amerikai százmilliók a baloldal sajtójának

Gajdics Ottó a Jámbor András komcsiról: egy Ságváriba oltott Rákosi