in

Újabb libsi média által elhallgatott fejlesztés – Milliárdok az Uzsoki átalakítására

Új klinikával, rehabilitációs tömbbel bővül az intézmény

Az ország történetének legnagyobb egészségügyi fejlesztése kezdődött meg az Egészséges Budapest programnak köszönhetően, amely által a vidék egészségügyi ellátásával együtt a fővárosé is XXI. századi színvonalúvá válhat. Az Uzsoki Utcai Kórház a program 700 milliárd forintos keretéből várhatóan 14 milliárdot kap.

 

– Az Egészséges Budapest programnak (EBP) köszönhetően 14 milliárd forintból fejlesztik az Uzsoki Utcai Kórházat – jelentette be Jelen Tamás, a Fidesz zuglói választókerületi elnöke, aki azt hangsúlyozta: a kórház az ország második legnagyobb onkológiai központja, amelynek felújítására kétmilliárd forint már most rendelkezésre áll a kormány döntése alapján.

– Az összegből másfél milliárd forintért az onkológiai ellátáshoz szükséges besugárzó készüléket vásárolnak, ötszázmillió forintot pedig az épületek felújításának tervezésére. Ezt követően indulhatnak meg a nagyszabású építkezések és a műszerbeszerzések – ismertette a képviselő. A fejlesztések részleteiről szólva közölte: az intézményben összesen 11 ezer négyzetmétert újítanak fel és 60 ezer négyzetméternyi épületet komfortosítanak.

Egyedülálló lehet a 24 órás sporttrauma-ügyelet

Fotó: Kurucz Árpád

Egyedülálló lehet a 24 órás sporttrauma-ügyelet

Új klinikai és rehabilitációs tömb épül, utóbbiba költöznek a Hungária körúti telephely ellátásai. Az elavult, gazdaságtalan fenntartású épületeket elbontják, az onkológiai szárnyat felújítják, és minden betegellátást szolgáló helyiség klimatizálttá válik. Ezek mellett országosan egyedülálló, 24 órás sporttrauma-ügyeletet terveznek a kórházban, amely lehetőséget biztosít az egynapos műtétek megvalósítására is.

Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár kiemelte: az EBP célja, hogy a Budapesten lakók is megtapasztalhassanak egy olyan minőségi ugrást, amely vidéken – az 500 milliárd forintos fejlesztések által – az utóbbi években már megtörtént. – A programmal a betegek biztonságát szeretné megteremteni a kormány a fővárosban – fogalmazott Ónodi-Szűcs. Az államtitkár szerint az Uzsoki élen jár az országban a betegekkel való törődés terén, és egy intézmény megítélése a fejlesztések mellett ettől is függ.

 

(Szilágyi Anna, magyaridok.hu)

Mert ugye szar a magyar oktatás – Négy magyar orvosi egyetem a világ élvonalában

Épül az ország – Új kórházi tömb épül a Hegyvidéken