in ,

Tűzvész: ezt üzente Tarlós István Párizs polgármesterének

Levelet írt Tarlós István Anne Hidalgónak, Párizs főpolgármester asszonyának a notre-dame-i tűzesettel kapcsolatban

Levelet írt Tarlós István Anne Hidalgónak, Párizs főpolgármester asszonyának a notre-dame-i tűzesettel kapcsolatban. Ebben Tarlós együttérzését fejezte ki,illetve biztosította Hidalgót, hogy Budapest mindent megtesz annak érdekében, hogy támogassa a Notre Dame felújítását.

 

Tarlós István főpolgármester levelét változtatás nélkül tesszük közzé:

Tisztelt Főpolgármester Asszony! Kedves Kolléga!
Mély megrendüléssel értesültem a párizsi Notre Dame székesegyházban pusztító tűzvészről. Budapest polgárai és a Fővárosi Önkormányzat nevében szeretném kifejezni együttérzésünket. A Notre Dame mindannyiunknak fontos szimbólum, az egyetemes keresztény hit és kultúra egy fontos darabja. Az egyik legszentebb keresztény ünnep, a Húsvét, a Feltámadás ünnepének közeledtével még fontosabb üzenete van az összefogásnak és összetartásnak. Ezért Budapest Főváros mindent megtesz annak érdekében, hogy a lehetőségeihez mérten támogassa a Notre Dame felújítását. Hiszünk abban, hogy összefogással és elkötelezettséggel Párizs városa és a polgárok együtt, erkölcsi erővel felülemelkednek a katasztrófán, és újjáépítik a székesegyházat.
Még egyszer szeretném kifejezni együttérzésemet és támogatásomat, ezúton kívánok Párizs népének és vezetésének sok erőt és kitartást a város főtemplomának újjáépítéséhez.

Az MTI megkeresésére, hogy mekkora összeggel támogatja Budapest az újjáépítést, a főpolgármester azt mondta: a pénzösszeg nagyságáról azért nem kíván nagy nyilvánosság előtt beszélni, mert a templomban a misén sem lobogtatja meg, hogy mennyit dob a perselybe. Ez nem politikai reklám, nem politikai akció, ez sokkal inkább “spirituális és azt is meghaladó” kérdés számára – közölte. Rámutatott: a főpolgármesternek joga van rendkívüli esetekben bizonyos határig pénzösszegekről dönteni. Ez “egy értelmezhető összeg”, de nem kíván reklámot csinálni belőle – mondta Tarlós István. A Notre-Dame gótikus székesegyházban, a francia főváros egyik jelképében hétfőn, kora este keletkezett tűz. A lángok a világhírű épület felső részében pusztítottak, összeomlott a felújítás alatt álló katedrális kúp alakú tornya, a huszártorony, és odaveszett a teljes tetőszerkezet.

PS/MTI, fotó:PS/HPGy

(pestisracok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

“A Szeviép Ujhelyi István és Botka László nélkül nem létezett volna!” – A botrány újabb kulcsfigurája tálalt ki a pestisracok.hu-nak!

Bayer Zsolt nagyon kiosztotta az MSZP elnökét