in

Trump Amerikája nagyon belehúzott! Új gazdasági rekord az Egyesült Államokban: soha nem látott mértékben nőtt a GDP

Az amerikai gazdaság a harmadik negyedévben a vártnál nagyobb mértékben nőtt

Az amerikai gazdaság a harmadik negyedévben a vártnál nagyobb mértékben nőtt, korrigálva ezzel a bruttó hazai termék második negyedévi visszaesését a washingtoni kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete, a Bureau of Economic Analysis (BEA) csütörtöki jelentése alapján.

A harmadik negyedévben évesítve 33,1 százalékkal nőtt a bruttó hazai termék az Egyesült Államokban a BEA első becslése szerint. A piac 31,0 százalékos növekedést várt a második negyedévi 31,4 százalékos csökkenés után. Az első negyedévben 5,0 százalékkal csökkent évesítve a bruttó hazai termék az Egyesült Államokban.

A GDP HARMADIK NEGYEDÉVI NÖVEKEDÉSE A VALAHA REGISZTRÁLT LEGNAGYOBB LETT AZ EGYESÜLT ÁLLAMOKBAN,ahogyan a második negyedévi csökkenés mértéke is rekordnagyságú volt. A harmadik negyedévi GDP-növekedéshez egyaránt hozzájárult a lakossági fogyasztás, a készletnövekedés, az export, a nem lakáscélú ingatlanberuházások, valamint a lakáscélú ingatlanberuházások növekedése.

 

 

A Newsmax szerint a mostani GDP-jelentés komoly befolyásoló tényező lehet az amerikai választások során is, hiszen Donald Trump sikeresen kezelte a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásait és ismét növekedési pályára állította az országot.

Az amerikai hírportál szintén dicsérte az elnök gazdaságvédelmi intézkedéseit, amelyek rengeteg munkahely megvédéséhez járultak hozzá,VALAMINT SEGÍTSÉGET NYÚJTOTTAK A NEHÉZ HELYZETBEN LÉVŐ SZEKTOROKNAK, VÁLLALATOKNAK.

A várakozások szerint néhány hónapon belül teljesen visszaállhat a munkanélküliségi ráta a járványt megelőző szintre.

 

 

(origo.hu)

 

 

Oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Kocsis Máté irgalmatlanul kiosztotta a politikai leszámolásra készülő momentumost

Botrány! Szegő Péter újságíró levetetné Müller Cecília nyakából a keresztet!