in ,

Trombitás Kristóf: rágcsáló bácsi bezzeg milyen elnök volt!

A haladók oda és vissza vannak Göncz Árpádért

A haladók oda és vissza vannak Göncz Árpádért. Ő a megfellebbezhetetlen idol, aki még összefogta a köztársaságot, azt a szépséges Magyar Köztársaságot – nem Magyarországot, de nem ám -, reprezentálta a nemzet egységét és persze felülemelkedett a mindennapok politikai harcain. Árpi bácsi mindannyiunk számára megmutatta, hogyan és miként kell ellátni a legmagasabb közjogi méltóság feladatát. Ezt halljuk azóta minden balostól, nem? Hozzá senki sem érhet fel, senki nem eredhet a nyomába.

Esetleg beszélhetünk még Mádl Ferencről is, de csak halkan, meg róla is csak azért, mert már nem él – ősi szabály, hogy a balosok kétfajta konzervatívot ismerhetnek el a maguk egyedi módján, az árulót és a halottat -, meg azért csak ott volt Sólyom László. Hiszen ő sem volt fideszes, de nagyon nem!

 

Régi, mondhatni bolsi trükk ez. A komcsi lojalitást szakértelemnek, az árulást szükségesnek, a mélységes elfogultságot függetlenségnek bemutatni. Különben már azzal is mennyivel előrébb lehetnénk, ha legalább bevallanák az elfogultságokat. Nincs semmi baj azzal, én is az vagyok. A baj ott van, hogy függetlennek hazudják magukat, megtévesztve sokakat a PR-ral. Csak ebből lenne már elég. Hiszen Rágcsáló bácsi, aki örömmel, kéjesen pucsított be a baloldalnak, az teljesen rendben van. Az SZDSZ listavezetőjeként bejutni a Parlamentbe, a későbbiekben direktben kampányolni az MSZP mellett és mindenben kiszolgálni a baloldal törekvéseit, az maga a demokratikus alapérték.

Egyszerűen nem értem, hogy voltak képesek így megteremteni Göncz Árpád legendáját, aki a legjobban akkor tette volna, ha a Gyűrűk ura 12. fejezetétől való fordítási munkái befejeztével visszavonul. Ő volt az is, aki a taxisblokád idején nagyjából és egészében a kormány ellen dolgozott és kész volt mindent megtenni annak megbuktatására. A legendás ‘56-os, akit annyira rosszul tartottak hősiessége miatt Kádár börtönében, hogy ott tanult meg angolul. A valódi, a későbbiekben esetlegesen vamzerré váló forradalmárokat valóban így tartották, ugye? És azt is tudjuk, hogy 1992-ben a saját rabtársai fütyülték ki. Nem random közönség, nem szurkolók, azok az emberek, akikkel együtt ült. Milyen remek ember lehetett, ha ilyen emlékeket ébresztett a többi forradalmárban!

 

 

 

 

Na, ez az ideál. Ámde Novák Katalin, hát az egyszerűen tűrhetetlen választás. Először is, igaz ugyan, hogy nő, amit különben ünnepelni kellene, de fideszes nő. Az pedig már majdnem olyan rossz, mint a fideszes férfi. Valami fogalmatlan balfasz például homofóbia-miniszternek nevezte a bejelentés hallatán. Szóval az első részével meg is vagyunk. Ha egy nő konzervatív, akkor természetesen cséphadaróval kell nekimenni. Ez volt Ferencz Orsolyával is, amikor kinevezték űrbiztosnak: minden más esetben, mármint ha ezek lennének hatalmon, a saját vállukat veregették volna, milyen progresszívek, hogy egy nőt neveztek ki, de Orsit megállás nélkül, heteken át támadták, gyakran nemtelenül is. Azt is nehéz kezelni, hogy sikeres, képzett, mindemellett pedig családanya. Hogy képzeli azt, hogy neki sikerült mindez? És most megkoronázásként Orbán legnagyobb aláírója lehet!

Gyerekek, öntsünk tiszta vizet a pohárba. Senki sem állítja, hogy Novák Katalin független lenne. Ugyan mitől és főleg miért lenne az? Nem szégyen az ilyesmi. Csak azt kell megértenie a baloldalnak, hogy azáltal, hogy ennek hiányát ordibálják, csak azt árulják el magukról, hogy követtek híreket az elmúlt években. Nagyszerű, csodálatos bámulnivaló! És hogy minket ez teljes mértékben hidegen hagy. Független ember ugyanis nem létezik. Fogalmilag kizárt. Ahogy Rágcsáló bácsi teljesen nyíltan volt jóindulattal a baloldal felé, addig Novák Katalin nyíltan lesz jóindulattal a Fidesz-KDNP irányában.

Nahát, mik vannak!

Novák jelölté válása többek között azért is kiváló, mert gyakorlatilag támadhatatlan a személye. Nyilván próbálkoznak, de nem megy, mert rögtön elveszi az élét a magyarázkodás: persze, tök jó, hogy nő, de… Érdemes tehát Novák és Göncz személyét azon a téren összehasonlítani, hogy miként is fogadta a balos sajtó a jelöltségüket/kinevezésüket/ténykedésüket, ami Novák esetében még javarészt jövő idő, de mindannyian el tudjuk képzelni.

Ideje lenne, ha végre bennünk sem lennének felesleges skrupulusok. Teljesen felesleges ezeknek magyarázkodni, bemutatni a bizonyítványt, elmondani, hogy na de kérem, ez nem is úgy van. Őszintén, ki nem szarja le, mit állít, kérdez vagy tesz a baloldal? Teljesen magától értetődően hagy ez minket hidegen – szerencsére mára alig maradtak olyanok a nemzeti oldalon, akik ilyeneken filóznának. Szarul érzik magukat ebben az országban? Nagyon helyes, valamit rosszul csinálnánk, ha ez másképpen volna. Elégedetlenek, mérgesek, frusztráltak? Kiváló. Járulékosan ugyan, de ez is célunk. Ugyanis ezeknek az elemeknek mindig akkor a legrosszabb, ha jól megy az országnak, ugyanis ez azt jelenti, hogy nem ők irányítanak. Novák Katalinból kiváló köztársasági elnök lesz, ha győz a nemzeti oldal, ha veszít. Amúgy győz. Egy hölgy, példakép sokak előtt, hogy így is lehet, ezt is lehet.

 

(Trombitás Kristóf, pestisracok.hu)

 

 

Add tovább!

Piros volt a paradicsom, nem sárga – A miniszterelnök örül, hogy a magyarok szívéhez eljutott a kormány kampányszlogenje – Videó

Egymásnak esett a Moslék – Bráner Koloman üzent Makinak: aki a Jobbikot támadja, az a kormányváltást veszélyezteti