in ,

Egymásnak esett a Moslék – Bráner Koloman üzent Makinak: aki a Jobbikot támadja, az a kormányváltást veszélyezteti

A jobbikos politikus az ATV-ben azt mondta, hogy „van bizalom” a hat párt részéről Márki-Zay felé, „de ezek a nyilatkozatok nem segítik a kormányváltást”.

Az ATV Egyenes Beszéd című műsorában szerepelt csütörtök este Brenner Koloman, az Országgyűlés jobbikos alelnöke, akit az államfőválasztás mellett Márki-Zay Péterről is kérdeztek.

 

Osztrák minta Brennertől

A jobbikos képviselő Novák Katalin jelöléséhez annyit tudott hozátenni, hogy ismertette saját elképzelését az államfőválasztásról, mely szerint közvetlenül választanánk a köztársasági elnököt, amely posztra minden párt köztiszteletben álló személyt jelölne.

„Az én javaslatom nagyrészt az osztrák rendszerre épült” – mondta Brenner, aki hozzátette: szerinte „félidőben” – azaz a négyéves parlamenti ciklus második évében – kellene választani az államfőt, így a polgárok az éppen folyó kormányzati ciklusról is véleményt tudnának mondani.

„Van bizalom” Márki-Zay felé

Ennél azonban még izgalmasabb volt a jobbikos politikus reakciója Márki-Zay Péter szerdai kijelentéseire. Ismert, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje két napja az ATV-ben fenntartotta a Jobbiknak címzett bírálatát, hogy a pártok állami támogatásuknak csak töredékét fordítják a 2022-es kampányra és szerinte „aki az ő lecseréléséről beszél, az a Fidesz beépített árulója és szeretné a nem aktív árulókat visszatartani attól, hogy aktivizálódjanak”.

„A Jobbik kiemelkedően sok pénzt ad a közös kampányba is” – válaszolt a vádakra Brenner, aki burkoltan azt is megjegyezte: amikor Márki-Zay több milliárdos Jobbik-vagyonról beszél, nem mond igazat, hiszen 1 milliárdot vissza kellett fizetnie a pártnak az állami támogatásból az Állami Számvevőszék felé.

Brenner hozzátette: a Jobbik a DK-val együtt a legtöbb pénzt tette az előválasztás megszervezésébe is,

a továbbiakban pedig a forrásokat a 29 jobbikos egyéni jelölt körzetére kívánják koncentrálni.

„A hat párt eldöntötte, hogy mennyit ad, szerintem a Jobbik erőn felül adott, és aki ezek után a Jobbikot támadja, a kormányváltást veszélyezteti” – jelentette ki Brenner, aki arra a kérdésre, hogy töretlen-e a bizalom Márki-Zay felé, úgy válaszolt: van bizalom Márki-Zay felé, „de ezek a nyilatkozatok nem segítik a kormányváltást”.

Ha ez nem lett volna elég, Brenner még egyet odaszúrt Márki-Zaynak, mikor kérdésre megerősítette, a Jobbik nem támogatja a hódmezővásárhelyi polgármester hetedik frakcióra vonatkozó tervét, mert annál sokkal fontosabb, hogy „egyre több ellenzéki szavazó legyen, az erőfeszítéseket ebben az irányba kellene folytatnunk”.

 

 

(mandiner.hu)

 

 

Add tovább!

Trombitás Kristóf: rágcsáló bácsi bezzeg milyen elnök volt!

Csendet, szeretetet, barátokat, nyugalmat kíván Gyurcsány Ferenc – Mi is ezt kérjük tőle!