in ,

Trombitás Kristóf: Márki-Zay Péter a magyar politikai paletta egyik legvisszataszítóbb figurája

Trombitás Kristóf írása

Márki-Zay Péter a magyar politikai paletta egyik legvisszataszítóbb figurája, pedig napról napra láthatjuk, hogy milyen éles a verseny.

Teljes mértékben meggyőződésemmé vált, hogy 2022-ben a kormánypártokra a legnagyobb veszélyt nemcsak a baloldal jelentheti, nemcsak a földből váratlanul kinövekvő politikai entitások, nemcsak a külföldről pénzelt hazai szervezetek és nem is annyira a tankönyvi bizonytalanok ingadozása, hanem a zsákmánykonzervatívok hozzáállása is. Tudják, azoké, akik saját magukat konzervatívnak, jobboldalinak aposztrofálják, de talán csak egy-két lépésre vannak attól, hogy Márki-Zay Péterré váljanak. Azzá a politikussá, aki a magyar politikai paletta egyik legvisszataszítóbb figurája, pedig napról napra láthatjuk, hogy milyen éles a verseny ezért a cseppet sem hízelgő, de sokak által vágyott trónért.

Mindannyian ismerhetünk ilyen embereket. Ők azok, akik folyton-folyvást kifejezik aggodalmukat a jogállamisági problémák miatt, fejtörést okoz nekik, hogy befolyásos, nyugati szervezetek felemelik szavukat a magyar nyilvánosság terének szűkülése miatt, gyanakvóvá teszi mindannyiukat, hogy ugyanezek a szervezetek és befolyásos, nyugati politikusok a magyar sajtószabadságért is aggódnak – hiszen mi volt az Index, a Klubrádió esetében is –, tépelődnek, nyavalyognak, félnek, kétségbe jönnek és esnek.

Na meg az urizálás! Hát miket csinálnak egyesek, mit meg nem engednek maguknak! Sorakoznak a bizonytalan megnyilatkozások mindazoktól, akik magukat hellyel-közzel konzervatív beállítottságúként határozzák meg. A magam részéről senkit sem biztatnék arra, hogy amikor ismerősöktől, barátoktól, családtagoktól ilyen véleményeket hall, akkor onnantól fogva az ezeket elmondó személyt tekintse semminek, taszítsa el magától, ne álljon vele szóba. Mi nem vagyunk momentumosok, akik a családi ebédeket is feláldoznák valami vélt politikai haszonért, és a nagyinak se csomagolnánk a vacsorát progresszív sajtótermék papirosai közé, egyrészt mert végtelenül egészségtelen módi az ilyen papírt étel közelébe helyezni, másrészt nem hiszünk a családon belüli propagandában.

 

 

(mandiner.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

      Lejtőn Biden USA-ja – Azonosították az autós merénylőt, aki a Capitolium épületét körülvevő kordonokba hajtott

      A jobboldal árulója, Dévényi elvtárs most undorodik – Mi is undorodunk – Tőle