in

Továbbra sem STADION! – Tavasszal próbaüzembe állhat Dunaújváros megújuló élményfürdője

A felújítást a helyi DVG végzi, elkészülte után pedig a Fabó Éva uszodával folytatódnak a város összesen 4,5 milliárd forintos fürdő és vízisport beruházásai.

Tavasszal próbaüzembe állhat Dunaújváros megújuló élményfürdője

A munkaterület csütörtöki átadásával megkezdődött a dunaújvárosi élményfürdő felújítása. Az új városi fürdő- és vízisport centrum teljes költsége a Fabó Éva Sportuszoda felújításával együtt 4,5 milliárd forint lesz – mondta el Cserna Gábor (Fidesz-KDNP) polgármester a korábbi tájékoztatással összhangban. A városvezető elmondta, hogy ebben az összegben benne van az élményfürdő szeptemberben történt megvásárlására fordított összeg is, amelyre a kormány közel 900 millió forintot adott az önkormányzatnak.

Cserna Gábor szerint részletesen fel kellett mérni az évek óta használaton kívüli élményfürdőt, a medencéket, csúszdákat, uszodatechnikai- és gépészeti rendszereket, a villamos hálózatot és a tűzvédelmi rendszereket is, ezt a munkát a kiviteli terveket is elkészítő Vasmű út 41. Irodaház Kft. végezte. Az önkormányzat ezután a legkedvezőbb pénzügyi és műszaki ajánlatot tevő DVG Zrt-vel kötött szerződést a kivitelezésre. Bizonyos szakipari munkákra a vállalkozás más, külső cégeket is bevon.

A polgármester elmondta, hogy a DVG csütörtöktől elkezdheti a medencetestek javítását, a sérült burkolatok és felületek javítását. Várhatóan decemberben az uszodatechnikai kivitelezések is elkezdődhetnek. A tervek szerint tavasszal indulhat a már felújított élményfürdő próbaüzeme, ezt követően pedig megkezdik a közvetlenül mellette fekvő Fabó Éva Sportuszoda felújítását is.

A fejlesztések a Modern Városok Program keretében valósulnak meg.

 

(magyarepitok.hu)

 

Na, ugye! – Másfélszeresére nőhet a legkisebb vállalkozások áfamentessége

TERROR – 27 halott és 24 sérült – lövöldözés egy dél-texasi baptista templomban