in , ,

Továbbra is összehangolt nemzetközi támadás zajlik Orbán Viktor ellen – Itt vannak a részletek

Orbán Viktor a karácsony elrontója a brit lap szerint

Karácsony elrontója, Grincs, Putyin haverja – néhány jelző azok közül, amikkel a nyugati fősodrú média az utóbbi napokban Orbán Viktor illette. A cikkeket vizsgálva úgy tűnik, összehangolt médiatámadásba kezdtek a kormányfő ellen, melynek célja, hogy nyomás alá helyezzék a következő Európai Tanács csúcs előtt, melyre december közepén kerül sor.

 

A Grincs új szövetségesre találhat Geert Wilders személyében

– írta a The Economist brit lap cikkében. A karácsony elrontója eszerint nem más, mint Orbán Viktor, aki „különösen veszekedős és indulatos” az utóbbi időben, miatta nem zárulhat „pozitív hangulatban” 2023. A magyar kormányfő bűne a lap szerint, hogy fenntartásokkal kezeli Ukrajna uniós csatlakozását. Mint írták, a decemberi EU-csúcson garantálni kellene a háború sújtotta ország EU-tagságát, valamint további támogatásokat, „pénzzuhatagot” kellene Kijevre zúdítani.

 

 

Ennek egyetlen akadálya, az ukránok karácsonyának elrontója Orbán Viktor – kiegészülve a frissen megválasztott Geert Wilders leendő holland miniszterelnökkel.

 

Összehangolt médiatámadás

Nagyon úgy tűnik, hogy a nyugati baloldali fősodrú média összehangolt támadást indított a kormányfő ellen. Pénteken a Politico hosszú elemzésben, a címlapon foglalkozott Orbán Viktorral, akit „Putyin haverjának” neveztek.

A brüsszeli hírportál szinte ugyanazokat a kritikákat fogalmazta meg cikkében, mint a The Economist.

A Politico a decemberi EU-csúcs kapcsán politikai válságot vetít előre, melynek oka, hogy a magyar kormányfő túlságosan szoros kapcsolatokat ápol Oroszországgal, ellenzi a félúton módosított uniós költségvetés elfogadását, valamint feltételekhez kötné Ukrajna további támogatását és a háború sújtotta ország uniós csatlakozását.

(magyarnemzet.hu)

 

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Bognár Zsolt színművész most az Orbán-fixációs Szekeres Imrét vette célba – Íme, ezt mondta róla

Hivatalos: a Momentum egy csicska-párt lett – Feri hátsójában vannak