in ,

Tovább csicskul a Jobbik – Pintér Attila besokallt a Jobbik baloldali fordulatától, új pártot indít.

Hoppá

Tovább bomlik a Jobbik

Ahogyan arról korábban már mi is beszámoltunk, Pintér Attila korábbi jobbikos politikus, Józsefváros önkormányzati képviselője április végén otthagyta a pártot.

Vona Gábor valóban elvette a Jobbik lelkét. Büszke jobbikos voltam akkor, amikor a párt még a nemzeti oldalt képviselte, antikommunista volt, radikális és keresztény. 2014 után ugyanakkor minden megváltozott, a mostani iránnyal pedig nem tudok azonosulni”

– fogalmazott akkor Pintér, aki a Pesti Srácoknak szerdán közölte, új formációt indít.

Elmondása szerint mozgalma a RAJT, azaz a Radikális Jobboldaliak Társasága nevet viseli majd, és azokat várják, akik egy valódi nemzeti, radikális, jobboldali mozgalmat keresnek maguknak. Pintér szerint elsődleges céljuk, hogy legyen újra radikális jobboldali fórum.

A célunk, hogy összegyűjtsük a radikálisan gondolkodó politikai-közéleti személyiségeket és ilyen módon súlyunk legyen a döntéshozatalban. Olyan formáció szeretnénk lenni, amelyik fel meri vállalni és a nevén meri nevezni azokat a problémákat, amelyeket más pártok a politikai korrektség okán nem mernek megtenni”

– mondta a politikus, majd hozzátette, egyelőre nem tervezik, hogy párttá alakítják a mozgalmat, az majd csak akkor lesz esedékes, ha el akarnak indulni a 2022-es választáson.

A jogszabályok szerint egyesületként ugyanis addig a helyhatósági választásokon is részt vehetnek.

A politikus szerint már várják, mit hoz a Jobbik szombati tisztújító kongresszusa, ahol eldőlhet, mi lesz a párttal, merre mennek tovább. Pintér szerint már több régi radikális jobbikos is megkereste, hogy szimpatizál a tevékenységével.

A VIII. kerületben július 8-án időközi választás lesz, amin Pintér is elindul, elmondása szerint függetlenként. Józsefvárosban azért kellett új voksolást kiírni, mert az addigi vezető, Kocsis Máté április 8-án parlamenti mandátumot szerzett.

Július 8-án függetlenként fogok indulni, de a RAJT mozgalom támogatásával”

– mondta Pintér.

(Bokor Gábor, 888.hu)

Hoppá – Budapesten a legolcsóbb a földgáz az uniós fővárosok sorában – Érdekes a libsi sajtó ennek pont ellenkezőjét hazudja

Kérte, megkapta – Szijjártó Péter elküldte az osztrák államfőnek a Soros-tervet