in , ,

Totál elege lett a lengyeleknek, beszóltak az EU-nak – Kijelentették, az Európai Bizottság lényegében alkotmánysértést követel az uniós forrásokért cserébe.

Elege lett a lengyeleknek – kemény üzenetet küldtek az Európai Bizottságnak

Az Európai Bizottság lényegében alkománysértést követel Lengyelországtól a koronavírus-járvány utáni újjáépítésre szánt helyreállítási alap pénzeinek kifizetése fejében – jelentette ki Jaroslaw Kaczynski, a vezető lengyel kormánypárt elnöke egy interjúban szerdán.

Az uniós pénzek kétségtelenül hasznosak lennének Lengyelország gyors fejlődésének fenntartásához, azonban mai fejlődését az ország csak kisebb mértékben köszönheti az uniós forrásoknak

– mondta a PAP-nak a Jog és Igazságosság (PiS) elnöke a hírügynökség kérdésére válaszolva, hogy aggodalmat kelt-e a lengyel helyreállítási terv sorsa.

A helyreállítási pénzek lehívására vonatkozó tárgyalásokról Kaczynski elmondta: ezek során a legnagyobb problémát nem Varsó javaslatai jelentik, hanem a másik fél hitelessége. „Kérdés, hogy a tárgyalásokon egyáltalán konkrét ügyekről van-e szó, vagy kizárólag arról, hogy radikális módon elősegítsék a lengyel ellenzék győzelmét (a jövő őszi parlamenti választásokon)” – jegyezte meg.

Mint elmondta, a bizottság lényegében azt követeli a varsói kormánytól, hogy sértse meg a lengyel alkotmányos rendet. Ebből látszik, hogy mi az Európai Unió valódi viszonya a jogállamisághoz, a szuverenitáshoz, az alapszerződésekhez – vélekedett.

Brüsszel erőpozícióból tárgyal, Lengyelország rugalmasságot mutat

Brüsszel erőpozícióból tárgyal az ügyről Varsóval, annak ellenére, hogy a lengyel helyreállítási tervet idén júniusban az Európai Bizottság, majd az Európai Unió Tanácsa is jóváhagyta – mondta. Lengyelország mindazonáltal még mindig rugalmasságot mutat azáltal, hogy

folytatja a tárgyalásokat, miközben a pénz egyszerűen jár neki

– húzta alá Kaczynski.

Hozzátette: a lengyel fél megfontolna „bizonyos lépéseket”, amennyiben teljesen biztos lehetne abban, hogy Brüsszel kifizeti a helyreállítási alap, valamint a hétéves uniós költségvetés pénzeit. „Az alkotmányunk jelenti a vörös vonalat, alkotmánysértést nem követhetünk el” – hangsúlyozta a PiS elnöke.

A helyreállítási pénzek kifizetését a bizottság a lengyel helyreállítási tervben foglalt feltételek – úgynevezett mérföldkövek – teljesítéséhez köti. Varsó és Brüsszel azonban eltérően értelmezi elsősorban azoknak a „mérföldköveknek” a teljesítését, amelyek a lengyel bírósági reformot érintik.

(MTI)

  

 

 

 

 

 

További híreink:
Itt van még egy elmélet, miért kellett kivezetni a benzinársapkát: az EU megzsarolta a kormányt az EU-s pénzekkel??Orbán Viktor elindult rendet tenni a MOL-nál: a miniszterelnök meglátogatta a MOL igazgatósági ülésétA főpolgármester miatt most minden budapesti brutálisan fizethet: húsz százalékkal emelnék a temetkezési díjakatEzeknek elment az eszük: az EU újabb szankciós csomagot javasolt Oroszországgal szembenHoppá! Élesen kritizálta az olajembargót az Osztrák SzabadságpártMeghalt a 2006-os rendőrterror egyik áldozata – Nagy Lászlóra emlékezik Pilhál Tamás: megvakították, majd kiröhögtékTovább dagad a balhé – Dollárbaloldal: Halász János ÁSZ-vizsgálatot kezdeményezÍme a főpolgármester munkássága: több tízmilliárdos hiány a Fővárosi Csatornázási MűveknélNesze, MOL! – A kormány 95 százalékos extraprofitadót vetett ki a MolraKötter Tamásnak elege lett: az iskolában semmi helye a politikának!Még hiszünk az EU-nak? Varga Judit: maradéktalanul, határidőre teljesítettük a Bizottsággal közösen lefektetett 17 magyar vállalástOrszágos bojkottot hirdetünk a MOL ellen! Hernádi Zsolt pedig távozzon a MOL éléről!SOHA többet nem vásárolunk a MOL-nál! Mi ez az átbaszás? Reggelre Zalaegerszegen és Balassagyarmaton is hirtelen mindenhol van benzin!!!! HOGYHOGY??Orbán Viktor: mostantól szankciós benzinárak vannak érvényben egész EurópábanOrbánnak üzent a volt szlovák kormányfő: nem Magyarországon van baj a jogállamisággal!


 

 

 

 

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

 


 

 

 

 

 

 

 

 

BRÉKING: feloldották a baloldal külföldi finanszírozásáról szóló első jelentés titkosítását, eddig nem ismert részletek derültek ki

Cserhalmi gusztustalanul betámadta Vidnyánszkyt – „Kedves Attila! Én úgy tudom, hogy a front Herszonnál húzódik. Biztos, hogy ott vagy?” – kérdezte Cserhalmi Vidnyánszkyt + mindenszo.hu kommentár