in ,

Történelmi siker: mérhetetlen párttal fog együtt kampányolni az LMP – A „siker” garantált

Ron Werber elégedetten dőlhet hátra.

Szél Bernadett az LMP társelnöke, és Ron Werber, a gyűlölet karmestere avagy az LMP kampánytanácsadója a hétvégén sem pihent.

Együttműködésről állapodott meg a kampányidőszakra az LMP és az Új Kezdet nevű párt – jelentette be az LMP miniszterelnök-jelöltje szombaton Kecskeméten. Szél Bernadett a Kossuth-szobor lábánál, a két párt több mint száz tagja és szimpatizánsa előtt beszélt a szövetségkötésről.  Úgy fogalmazott: a teljes korszakváltás érdekében megfeszített tempóban dolgoznak majd a következő hónapokban, a két párt egymást erősítve fog küzdeni Magyarországért – írja az MTI.

Fotó: MTI Fotóbank

A nagy csinnadrattával bejelentett megállapodás szerint tehát „együtt kampányolnak”. Azt egyelőre nem tudni, hogy az Új Kezdet valamelyik politikusa kap-e helyet az LMP országos listáján. Egyáltalán az együttműködés részletei sem világosak.

Ami biztos, hogy az LMP összeállt egy 0,0001 százalékos, gödöllői pártocskával. A teljes népesség körében az 5 százalékos parlamenti küszöb környékén tántorgó LMP gondjait ez aligha fogja megoldani…

Mindeközben egyre reménytelenebb helyzetben az ellenzék

Szombaton Novák Előd, a Jobbik volt alelnöke azon kesergett a Facebookon, hogy az egykori radikális párt összeállt a Soros-egyetem egyik oktatójával, aki véleménycikkben állt ki egy osztrák lapban a Jobbik cukisodása mellett. Novák szerint korábban elképzelhetetlen lett volna, hogy a párt nyíltan Soros György és ügye mellé álljon, most azonban ez a valóság. Az egykori alelnök szerint azonban a párton belül és a Jobbik parlamenti frakciójában egyesek már fenik a késüket Vona Gáborra.

Pénteken az MSZP-s Harangozó Tamás és a támogatottság nélküli virtuális párt, az Együtt elnöke, Juhász Péter esett egymásnak élő adásban az ATV-n. A vita azon ment, hogy legyen-e közös lista a baloldalon, vagy sem.

Az MSZP szerint ez az egyedül üdvözítő út: közös miniszterelnök-jelölt, közös egyéni jelöltek, közös lista. A többiek, Gyurcsánnyal az élen csak az egyéni választókerületekben akarnak koordinált indulást, közös listát nem szeretnének. Juhász Péter az Együtt elnöke is egy követ fúj Gyurcsánnyal, ami azért is meglepő, mert a Párbeszéddel összeálló pártnak 1 % körüli támogatottságot mérnek, vagyis alig mérhetőek.

Érdekesség, hogy Gyurcsány és a többi baloldali párt az elmúlt hónapokban rommá szívatta az MSZP-t, Botka László, a párt miniszterelnök-jelöltje pedig belebukott abba, hogy nem akart összefogni Gyurcsánnyal. A szocik jelenleg a közös lista mellett kardoskodnak, és az egyéni sérelmek miatt úgy tűnik, hogy nem is fogják alább adni.

Harangozó Tamás MSZP-s politikus az ATV-ben elmondta a balliberális ellenzék halotti beszédét.

Az MSZP sem elég nagy párt magában, a DK sem elég nagy párt magában, ha nagyon őszintén egymásba nézünk, akkor az MSZP és a DK együtt sem elég nagy párt ahhoz, hogy a Fideszt megbuktassa, most bocsánat, hogy ezt mondom, az Együtt pedig pláne nem akkora párt, hogy diktáljon, hogy bármilyen követelése legyen.”

Harangozó és Juhász cicaharcát itt lehet megnézni: LINK.

Molnár Gyula, a szocialisták elnöke szombaton, pártja budapesti választási koordinációs ülését követően úgy fogalmazott, az ellenzéki pártok szétaprózódott választási indulása „pártszépségversenyhez” vezetne, amelyben nem szeretnének részt venni.
(Bácskai Balázs, 888.hu)

Németország – mozgolódik az AfD – Az AfD megválasztotta új vezetőit – Közben az Antifa rombol az utcákon

Megint magyar aranyérem!! – Pap Bianka aranyérmet nyert a paraúszó-világbajnokságon!!