in ,

Toroczkai a kizárásáról: A Jobbik „elvtelen, hazug bizniszpárt” lett – „Vona nem tud miniszoknyás kíséret nélkül élni”

Saját Facebook-oldalán reagált kizárásának hírére Toroczkai László

Saját Facebook-oldalán reagált kizárásának hírére Toroczkai László. A Jobbik korábbi alelnöke, akit szabadsága idején, a meghallgatása nélkül dobtak ki a pártból, kőkemény szavakkal bírálta a szervezetet, többek között hazug biszniszpártnak nevezve Vona lélektelenített alakulatát. Továbbá a bukott pártelnök „miniszoknyás kíséretét” is szóba hozta…

 

Toroczkai László koncepciósnak nevezte a döntést, amelyet a Szabó Gábor pártigazgató apjával és Vona testőrével fölálló etikai bizottság hozott meg. A kizárás ezért nem érte meglepetésként Toroczkait, ráadásul Gyöngyösi Márton alelnök már korábban kikotyogta az eljárás végeredményét.

Azt írják, hogy a platformalapítással a pártot akartuk szétszakítani, pedig a Dúró Dóra és ellenem indított hadjárat – amely lejárató kampányokat, a tagok, küldöttek zsarolását, végül a kizárásunkat is tartalmazta – fogja végül valóban kettészakítani a Jobbikot.

A pártszakadást már Novák Előd is előre jelezte arra az esetre, ha Ásotthalom polgármesterét végül kizárnák. Toroczkai pénteki kizárása nyomán aztán a frakcióból már korábban kitett Dúró Dóra, majd férje, Novák Előd és számos helyi vezető is bejelentette, kilép a Jobbikból. (Úgy tűnik tehát, hogy hamarosan csak a Vona–Sneider–Gyöngyösi–Heller szuper-kvartett marad a Jobbikban. Csodás lesz…) Ezután jön Toroczkai bejegyzésének legerősebb része, amelyben kemény szavakkal küldi el melegebb éghajlatra egykori alakulatát:

A szivárogtatás is nagy baj, de még nagyobb a tagság átverése, hazaárulókkal való titkos együttműködések, belülről irányított lejárató kampányok a nem eléggé bólogató jobbikosok ellen, a pénzen vett lojalitás, a zsarolások, az antidemokratikus működés, az a mocskos munka, amellyel az alulról építkező őszinte mozgalomból egy elvtelen, hazug bizniszpártot csináltak. Ez egy fordított átalakulás volt, a Jobbik esetében a pillangóból lett hernyó.

Ezután előkerül Vona Gábor és a miniszoknya is, amely akár valamiféle utalás is lehet valamire, de hogy mire, abba bele se merünk gondolni, mert az gondolatbűn:

Minket azért kellett kiszorítani, végül kizárni, mert ezt akadályoztuk, s gátjai lehettünk volna az egész átalakulást levezénylő, Sneider Tamás elnökségét is kitaláló Vona Gábor visszatérésének. Vona Gábor ugyanis nem tudja elengedni a hatalom gyűrűjét, nem tud a miniszoknyás kíséret nélkül élni. 

Végül Toroczkai jelezte, június 23-án bont zászlót új mozgalma, amely az ő bajtársi közösségéből nőtt ki, és szerinte egyre erősebb lesz. Majd kiderül.

(forrás: Pilhál Tamás, pestisracok.hu)

SZAKADÓ LYOBBIK, ÚJABB KILÉPŐ – A devecseri polgármester is búcsúzik a Jobbiktól: “Nincs helyem olyan közösségben, melynek vezetői nem a közösségért, hanem abból élnek”

MAGYAR SIKER! – Aranyérmes lett a női kajak négyes a belgrádi Eb-n